Conveni per fomentar l’ocupació de persones amb discapacitat a Gavà

L'acord entre l’Ajuntament i Inserta Empleo incentiva programes de formació, capacitació, orientació i inclusió per facilitar l'accés al mercat laboral d'aquest col·lectiu

L'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i la secretària general i directora de Transformació i Excel·lència i Igualtat de la Fundació ONCE i secretària general d'Inserta Empleo, Virginia Carcedo, van signar ahir un conveni per fomentar l'ocupació de les persones amb discapacitat del municipi baixllobregatí.

CONVENI 1 150323

Aquest acord estableix un marc de col·laboració per millorar la situació al mercat laboral de les persones amb discapacitat mitjançant l'establiment de programes de formació, captació, derivació, orientació i inclusió de les mateixes al mercat laboral, amb l'objectiu de facilitar-ne l'accés a una ocupació de qualitat.

Així mateix, preveu el disseny conjunt i l'execució d'accions específiques per a joves amb discapacitat, amb la finalitat d'impulsar-ne la incorporació al mercat laboral i conscienciar el teixit empresarial en l'aposta pel talent jove. El conveni també inclou la col·laboració amb el teixit associatiu de Gavà perquè la prestació de serveis a persones amb discapacitat es canalitzi a través de les diferents associacions que les representen.

4V2A0701

L'alcaldessa de Gavà va afirmar que “aquest conveni és el resultat d'un objectiu compartit: promoure les oportunitats d'ocupació per a les persones amb discapacitat. Perquè la feina és un dels garants per contribuir a la seva integració social i laboral, per la qual cosa és molt important que rebin el correcte assessorament i formació adequada per accedir al mercat laboral. I també actuar sobre les empreses de la ciutat, sensibilitzant i assessorant perquè siguin partícips d'aquest repte”. Per part seva, Virginia Carcedo va assegurar que l'acord signat "és molt important per millorar i promoure l'atenció a les persones amb discapacitat, ja que els ajuntaments, com a institució més propera als ciutadans, són els que millor coneixen les seves necessitats”. En aquest sentit, ha afegit que, gràcies al conveni, "sumarem esforços i compartir recursos, cosa que segur fomentarà l'augment de l'ocupabilitat de les persones amb discapacitat de Gavà." 

Aquest acord també pretén sensibilitzar la ciutadania, els agents socials i les organitzacions i institucions sobre les capacitats de les persones amb discapacitat. A més, amb aquest marc de col·laboració entre les dues entitats es promouen accions de difusió i la seva participació en fires, jornades, seminaris o altres activitats.

Aquest conveni s’emmarca en els programes operatius d’Inclusió Social i de l’Economia Social (Poises) i d’Ocupació Juvenil (POEJ), que està desenvolupant la Fundació ONCE a través d’Inserta, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, per incrementar la formació i l’ocupació de les persones amb discapacitat.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix