Sant Boi es proposa frenar els desnonaments de famílies

Imprimeix

L'acord ha estat aprovat amb l'abstenció del PP i els vots a favor de PSC, ICV-EUiA, CiU i PXC.

El text considera que les polítiques d'habitatge són “garantia de cohesió social en temps de crisi”, motiu pel qual el municipi ha adoptat un seguit de mesures per “dificultar” els desnonaments.

Així, el Consistori de Sant Boi demana la reforma de la Llei Hipotecària per adaptar-la a les Directives de la Unió Europea en defensa dels consumidors.

Un dels acords sol·licita al Jutge Degà competent que atengui favorablement els escrits de suspensió presentats pels afectats i procedeixi a la suspensió de qualsevol acte de desnonament mentre no s'hagi verificat el seu caràcter abusiu.

En cas d'ordenar execucions, l’Ajuntament demana que es faci arribar als Serveis Socials municipals una relació dels processos judicials que podrien finalitzar amb el llançament de les persones demandades.

En aquells procediments judicials de desnonament per impagament de rendes de lloguer en els quals la part demandant sigui una entitat financera o una administració, el Consistori vol que s'acordi la suspensió de les diligències de llançament, “sempre i quan es constati bona fe per part de l'arrendatari demandat i la seva impossibilitat de poder fer front al pagament per circumstàncies personals”.

Cessament d’operacions

Una altra mesura contempla deixar d'operar amb aquelles entitats bancàries que promoguin desnonaments de la residència habitual de persones empadronades al municipi.

Aquest cessament d'operacions es realitzarà de forma immediata per aquells productes bancaris no subjectes a cap tipus de penalització per rescissió contractual.

L'Ajuntament preveu també ordenar a la Policia Local que deixi de prestar suport en el llançament de les persones empadronades de la seva residència habitual.

Redacció | Foto: Arxiu