Santa Coloma de Cervelló instal·la càmeres a les entrades del municipi

Imprimeix

Llegiran  les matrícules i permetran revisar les imatges per ajudar en la investigació de fets delictius amb la finalitat de preservar la seguretat de les persones, béns i instal·lacions

L'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló s’ha sumat, com d’altres municipis de la nostra comarca, en la instal·lació de sistemes de videovigilància amb lectura de matrícules a les principals vies d'entrada al poble amb la finalitat de preservar la seguretat de les persones, béns i instal·lacions. Està en periode de proves.

camera videovigilancia palamos 23 octubre 2020

Inicialment, s'instal·laran càmeres de videovigilància a tres punts del municipi que registraran les matrícules dels vehicles que circulin pel municipi. baixllobregatí Aquests dispositius s'identificaran mitjançant cartells prou visibles on s'informarà de l'existència de sistemes de captació d'imatges, la identitat del responsable d'aquesta captació i la possibilitat d'exercir els drets previstos en els articles 15 a 22 del Reglament (UE) 2016/679.

Els nous dispositius llegeixen les matrícules i permetran revisar les imatges per ajudar en la investigació de fets delictius en què hagin participat vehicles. A més, es podran creuar les matrícules amb les bases de dades policials quan un vehicle estigui denunciat per robatori o la seva identificació sigui d'interès policial.

PORTADA Càmeres

En cap cas gravarà a persones ni es violarà el seu dret a la intimitat, tal com estableix la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals. Tampoc serviran per controlar el trànsit ni multar cap mena d'infracció en relació amb la seguretat viària.

Redacció / Fotos: Arxiu