Sant Boi crea el I Premi Manel Esteller d’Iniciació a la Recerca Biomèdica

Imprimeix

A l‘acte de presentació han assistit la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant; l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el doctor Manel Esteller

L'Ajuntament de Sant Boi ha creat el Premi Manel Esteller d'Iniciació a la Recerca Biomèdica per promoure la investigació biomèdica sobre la leucèmia, el limfoma i altres malalties malignes de la sang. El guardó es va presentar oficialment al Campus Docent del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi ahir divendres, dia 10 de març, en un acte presidit per la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

IMG 20230310 WA0015

La finalitat d'aquest premi impulsat per l'Ajuntament de Sant Boi és fomentar la investigació biomèdica mitjançant la incorporació d'un/a investigador/a predoctoral a l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), on iniciarà la seva carrera científica sota la direcció del doctor Manel Esteller. La dotació, que ascendeix a 40.000 euros, finançarà els dos primers anys de tesi doctoral amb la col·laboració d’empreses patrocinadores locals.

IMG 20230310 WA0042

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, va saludar aquest nou premi com “una iniciativa transformadora per despertar les vocacions científiques dels joves", impulsada per una ciutat que des de l’any 2010 forma part de la Xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació. “Amb aquest projecte”, va dir, “Sant Boi posa, igual que el Govern d’Espanya, la salut de les persones en el centre”. “Per al govern d’Espanya”, va concloure, “és fonamental cuidar la salut de les persones des del coneixement, la investigació i la ciència.”

IMG 20230310 WA0034

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, va destacar que el premi és fruit de les aliances i del compromís de Sant Boi “amb una llarga història vinculada a la salut” i “amb la innovació com a eix estratègic”. També va explicar que “el premi vol impulsar la recerca biomèdica per acompanyar vocacions científiques joves en un sector que genera activitat econòmica i treball a la ciutat.”

IMG 20230310 WA0041

El doctor Manel Esteller va agrair la idea de crear aquest premi “per donar una primera empenta als joves en el difícil moment en què acaben la carrera, per al primer any de recerca”. “No podem perdre talent”, va asseguratr, “per falta de recursos econòmics.”

Amb aquest premi, l'Ajuntament de San Boi uneix esforços amb un referent del món la ciència i la investigació per seguir consolidant la seva aposta estratègica com a ciutat de la salut i el seu compromís amb la innovació, el talent científic i la formació especialitzada en un dels sectors amb major pes en el conjunt de l'economia local, en el mercat de treball i en la generació d'oportunitats d'ocupació de futur dignes i de qualitat.

El doctor Manel Esteller, metge i investigador de reconegut prestigi mundial per la seva lluita contra el càncer, és en l'actualitat director de l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC) i catedràtic de Genètica per la Universitat de Barcelona. El científic santboià ha rebut més de 40 premis de prestigi a escala internacional, europea i nacional. L'any 2002 l'Ajuntament de Sant Boi li va concedir el títol honorífic de Fill Predilecte de Sant Boi.

default

L'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC) convocarà pròximament el Premi Manel Esteller, que tindrà una periodicitat biennal. Les persones candidates al premi hauran de posseir un títol de màster o haver-se matriculat al curs 2021-22 en un màster universitari oficial que doni accés a un programa de doctorat, amb la finalitat d'haver superat un mínim de 300 crèdits ECTS en el moment d'acceptació de la beca.

El jurat del premi estarà format pel doctor Manel Esteller, com a president d'honor; l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, en qualitat de presidenta; un investigador de reconegut prestigi en l'àmbit de la Biomedicina; el/la regidor/a de Salut de l'Ajuntament de Sant Boi i el president del Clúster de Salut Mental de Catalunya.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat