L’ABP d’Esplugues incrementarà els efectius de Mossos d’Esquadra

Imprimeix

S’incorporaran en un futur pròxim cinc nou agents policials per donar servei al municipi i Sant Just Desvern

El Departament d'Interior ampliarà les plantilles de les comissaries dels Mossos d'Esquadra de l'Hospitalet i Esplugues de Llobregat amb vint-i-cinc nous agents. Hi haurà un total de vint agents policials a l'Hospitalet i cinc a Esplugues que s'incorporaran els propers dies o setmanes.

ipor 1621353553635 sap mossos wp

A la comissaria d'Esplugues, que també dona servei a Sant Just Desvern, hi haurà gairebé un centenar de mossos (un total de 96). Les incorporacions de més agents arriben després de les queixes d'ajuntaments i sindicats, que havien advertit que la "greu manca d'efectius" està condicionant la tasca de les policies locals. Interior precisa que a la comissaria baixllobregatina s'ha incrementat la plantilla en un 15,6% des del 2020, passant de 83 agents als 96 que hi haurà "de forma imminent".

mossos 12

Cal recordar que fa tres setmanes, l’alcaldessa d'Esplugues de Llobregat i l’alcalde de Sant Just Desvern, Pilar Díaz i Joan Basagañas respectivament, van denunciar públicament, després que ho fes el sindicat policial SAP-FEPOL, una situació de "màxima complexitat" als seus municipis a causa de la manca d'efectius dels Mossos d’Esquadra. Aquest dilluns 13 de març està prevista una visita del conseller Elena a Esplugues de Llobregat, on detallarà l'ampliació de la plantilla.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra (arxiu)-Arxiu