Arxiven les causes contra vuit professors de Sant Andreu per l’1-O

Imprimeix

L'Audiència de Barcelona considera que els mestres no van cometre cap delicte quan van parlar del referèndum a classe davant els alumnes, però es continua investigant un dels professors

Segons explica El Punt Avui, l'Audiència de Barcelona ha arxivat completament vuit de les nou causes contra professors de l'Institut El Palau, de Sant Andreu de la Barca. Són els mestres a qui acusaven de delicte d'odi per, suposadament, haver menyspreat i humiliat a alumnes fills de Guàrdies Civils els dies després del referèndum de l'1 d'octubre. El tribunal considera que no van cometre cap delicte quan van parlar de l'1-O a classe. És per això que ja els han comunicat oficialment que el cas està arxivat.

1515584716715

KLTYDB7MHG5CWMABNE3C4UQNBQ

Un investigat

El jutjat instructor ja havia resolt, feia anys, que no hi havia hagut delicte. Però la fiscalia i l'acusació particular van presentar un recurs que és el que ara s'ha tombat en vuit dels nou casos. Només es continua investigant un dels professors. Tot i que en el seu dia el jutge va rebutjar cap mena de criminalitat per tots els acusats, ara sí que veuen indicis de delicte en un dels mestres, que és el que continuaran investigant.

Redacció / Fotos: Arxiu