Milers de persones surten al carrer contra l’ampliació del Prat

Imprimeix

També es van oposar als macroprojectes de l’Hard Rock al Tarragonès i el Quart Cinturó del Vallès Occidental

Milers de persones es van manifestar ahir dissabte a la tarda pels carrers de Barcelona per rebutjar el projecte d'oci de Hard Rock al Tarragonès, el Quart Cinturó (el tram de la carretera B-40 al Vallès Occidental) i l'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Sota el lema 'Defensem la terra, construïm el futur', els participants han carregat contra l'acord de pressupostos i el que consideren “un model que aposta pel sistema capitalista i trinxa el futur social, econòmic i mediambiental” que Catalunya necessita. Segons els organitzadors, van participar unes 10.000 persones.

FqZEY1zXoAEsr3h

FqZW6q3WAAAyV8w

Els contraris als macroprojectes han fet proclames com 'la terra no està en venda', 'menys Port Aventura i més agricultura' o 'salvem la pagesia, matem la burgesia'. Dirigents de la CUP i els comuns s'han sumat a aquesta mobilització que està organitzada les plataformes ZeroPort, Aturem Hard Rock i Campanya Contra el Quart Cinturó. A més, es van adherir més de noranta col·lectius i entitats.

FqZMV6QWwAAioTx

FqZEV7tXsAQ77sG

Abans d'iniciar la protesta, representants de les tres principals plataformes convocants van denunciar, en declaracions a la premsa, el model econòmic i d'ordenació del territori que hi ha darrere d'aquestes iniciatives urbanístiques.

Redacció / Fotos: ZeroPort