Molins de Rei lluitarà per erradicar l’amiant del municipi

Imprimeix

La moció, presentada per Molins En Comú Podem al Ple municipal, va acordar establir una línia d'ajuts municipals amb persones propietàries amb baixa capacitat econòmica i informar on es detectin aquest producte cancerigen

Tots els grups municipals de la vila van votar a favor de la moció presentada pels grups que formem Molins En Comú Podem, per erradicar l'amiant a totes les edificacions del municipi. Al Ple ordinari del mes de febrer es van establir els següents acords per a la detecció i retirada progressiva dels elements d'uralita i d'altres materials susceptibles de contenir aquest producte cancerigen.

20150309 dan intranet 027 scaled

Amb aquesta moció es vol establir un conveni de col·laboració de l'Ajuntament amb l'Oficina del Programa temporal per al desplegament i la implementació de l'estratègia d'erradicació de l'amiant a Catalunya i l'elaboració urgent del cens municipal de l'amiant a Molins de Rei, mitjançant l'estreta col·laboració amb la nova oficina de l'amiant de la Generalitat i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

EZ5ERx1XYAMUBMH

EZ5ESosWoAI8P9K

També es dotarà de personal suficient als serveis tècnics municipals per a impulsar la realització d'aquest cens i el seguiment de les retirades d'aquests materials, garantint la correcta seguretat en la seva eliminació.

La moció acorda establir una línia d'ajuts municipals per donar suport a la retirada de l'amiant en edificis amb persones propietàries amb baixa capacitat econòmica i informar a tots els propietaris, persones residents i treballadors dels habitatges i instal·lacions públiques, industrials i agrícoles on es detectin aquests materials. 

03 34

“Volem que es faci públic i consultable de manera oberta, el cens de l'amiant de Molins de Rei i la localització de totes les instal·lacions afectades per materials que continguin amiant i que s'elabori abans de finalitzar l'any 2023, un pla d'actuació pel període 2024-2028 d'erradicació de l'amiant a tots els edificis i instal·lacions públiques de Molins de Rei”, explica Molins en Comú Podem. “Agraïm a totes les forces polítiques que formen el nostre ple municipal pel suport demostrat a la moció "Amiant zero a Molins de Rei" i exigim el seguiment i el compliment dels acords per part del govern municipal”, afegeix.

Redacció / Fotos: Arxiu-#STOPLlicorelles-Diputació-Aj. Molins de Rei