El conseller d’Interior posa en valor a Castelldefels l’augment de Mossos

L'alcaldessa Maria Miranda va demanar més efectius a la ciutat i Joan Ignasi Elena va afirmar que s'està treballant per a fer-ho possible

El Conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, va visitar ahir dimecres Castelldefels per conèixer de primera mà la realitat de la ciutat així com alguns dels seus equipaments. Elena va ser el protagonista d'una recepció institucional al Saló de Plens de l'Ajuntament.

FpkM amWIAA4oBD

ignasi elena 1

ignasi elena 2

L'alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), va agraïr la visita del conseller i va dir que, amb les dades a la mà, “Castelldefels és un municipi segur, on els nivells de delictes estan per sota de la mitjana de Catalunya. Estem satisfets des del municipi amb la col·laboració històrica entre Mossos d'Esquadra i Policia Local”. Miranda va reiterar que és molt important “un major nombre d'efectius de Mossos d'Esquadra a Castelldefels.”

ignasi elena 3

El Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena va ratificar que “Castelldefels és una ciutat segura, amb una disminució de més del 10% dels fets delictius des de l'any 2019. Això no ens ha de tranquil·litzar, això el que ha de fer és estimular-nos a seguir”. El conseller també va voler posar en valor el treball que fan Mossos d'Esquadra i Policia Local, tant per separat com plegats. A més, el conseller va comentar que “és molt important l'aposta que ha fet el govern municipal de tenir més efectius de Policia Local i també l'esforç que estem fent des de Mossos d'Esquadra per incrementar el nombre d'efectius. S'ha incrementat des de l'any 2019 el nombre de Mossos a la comissaria, però hem d'anar a més. L'Ajuntament ens demana més Mossos i estem treballant-hi”. En la seva intervenció, el conseller va destacar que “s'ha augmentat un 15,25% el nombre d'efectius a la Unitat de Seguretat Ciutadana de Castelldefels, el que suposa un 19,7% més d'hores de servei que el 2019.”

FpkZUckWYAAnDQP

FpkbPedXEAILI9y

Alcaldessa i conseller van coincidir en el fet que la seguretat és molt més que presència policial i que s'han d'implementar polítiques de mediació, socials, educatives, de proximitat, etc, que l'Ajuntament de Castelldefels està implementant.

FpkZQ58XwAAASVY

FpkPimVWIAEgwoC

Posteriorment, la comitiva es va traslladar a les dependències de la comissaria de la Policia Local. Allà, va poder conèixer la plataforma Hatom, una eina tecnològica que facilita la tasca planificadora de la Policia Local. A la sala de reunions de la comissaria va tenir lloc dues trobades, una amb responsables polítics i tècnics del Servei d'Intervenció per la convivència a l'espai públic (SIEP) i una altra amb els del Servei de Primera Atenció d'Urgència (SPAU).

Per finalitzar la visita, el conseller i una delegació municipal es van traslladar a l'avinguda dels Banys, on van poder veure l'estat d'aquesta zona en remodelació.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Interior Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix