Castelldefels paralitza "l'Avanç de planejament dels 6 Eixos Verds"

Els vots de l'oposició rebutgen el projecte en un Ple extraordinari impulsat per les plataformes contràries a ell i frena les intencions d’urbanitzar una zona important del municipi de l’equip de govern i la regidora no adscrita

El Ple extraordinari de Castelldefels va paralitzar l'“Avanç de planejament de la modificació puntual del Pla General Metropolità per a la millora de la xarxa d'espais lliures i equipaments de les urbanitzacions al terme municipal de Castelldefels”, també conegut com a “Avanç de planejament dels 6 Eixos verds”. Els vots dels catorze regidors i regidores municipals dels grups del Partit Popular, Movem-En Comú Podem, Ciutadans i el regidor no adscrit Fernando Cerpa han votat a favor d'aquesta paralització i retirada total de l'avanç de projecte. Han votat en contra els regidors de l'equip de govern (PSC, ERC i Junts per Castelldefels) i la regidora no adscrita Ana Quesada.

 noticies txt 17388 not fotografia

En les seves intervencions, els grups contraris al projecte han plantejat els seus dubtes sobre temes com la supervivència dels espais verds de la ciutat, la construcció d'habitatges, garanties per la flora i la fauna i han criticat el procés participatiu.

L'equip de govern va lamentar que s'aturés un projecte que es convertia en una veritable oportunitat de futur per repensar conjuntament amb la ciutadania el futur de Castelldefels (que no es deixi dur a terme el procés participatiu previst), i que aquest avanç de planejament garantia els espais verds en el futur, completava la ciutat a nivell d'equipaments i permetia comptar amb habitatge social per evitar la marxa de joves i gent gran de Castelldefels (en un nombre molt inferior a l'anunciat pels opositors al projecte). També es va aclarir de forma taxativa que la tala d'arbres portada a terme en diferents punts de la ciutat s'ha desenvolupat exclusivament per complir amb el Pla de defensa d'incendis forestals aprovat per majoria absoluta del ple municipal, i que comptava amb la supervisió de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació. El govern municipal ha lamentat la manipulació informativa que s'ha fet al voltant d'aquest avanç de planejament en els darrers mesos.

 noticies fotos 8441 nfo foto

La sessió plenària es va celebrar a instància dels següents col·lectius i entitats: Plataforma 6 Eixos de Ciment, la Federació de l'Associació de Veïns de Castelldefels (la FAVC, que inclou 13 associacions veïnals), i les Associacions de veïns i veïnes de La Nova Muntanyeta És Viva, Vistamar i El Poal (aquestes tres no adscrites a la FAVC). Aquest avanç de projecte, ara paralitzat i retirat, es va aprovar a la sessió plenària del 26 de maig de 2022.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix