Cornellà estrena un nou projecte social pel barri de Sant Ildefons

Imprimeix

Té com a objectiu apropar al jovent les diferents tècniques que es duen a terme al circ, com malabars, equilibris, tècniques d'aeris o acrobàcies entre altres

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat posa en marxa el Circ Social, un nou projecte social i educatiu adreçat als joves al barri de Sant Ildefons. Es tracta d'una col·laboració de l’Associació Cultural Kananya Circ amb els educadors de medi obert. El projecte té com a objectiu apropar al jovent les diferents tècniques que es duen a terme al circ, com malabars, equilibris, tècniques d'aeris o acrobàcies entre d'altres.

85e3d430 cb60 4148 9f78 b8b2f84ac0ce

És una activitat lúdica, però alhora social, ja que a través del circ es treballen valors com el respecte, la solidaritat i la inclusió. La disciplina artística esdevé un vehicle d'expressió a través d'un conjunt de tècniques que tenen en comú el treball corporal, la superació individual i col·lectiva, la necessitat de concentrar-se i de ser constants per a anar sentint més seguretat en els exercicis que s'executen. Alhora, la perspectiva de poder actuar davant un públic afegeix l'opció de superar les pors d'expressar-se davant els altres i de mesurar què i com ens expressem. Tot un procés de treball tècnic, d'experimentació i aprenentatge, fent del taller de circ un espai amb gran capacitat de transformació personal. És també una oportunitat per donar a conèixer a les persones més joves altres possibilitats que en un futur poden esdevenir realitats laborals.

Captura de pantalla 2023 02 15 a las 17.00.35

Captura de pantalla 2023 02 15 a las 16.58.25

El projecte compta amb quinze places per a totes aquelles persones d'entre 12 i 16 anys que vulguin aprendre les tècniques que es despleguen al circ. L'activitat de Circ Social es duu a terme els dimecres de 15.30 h a 17.00 h a l'Institut Maria Aurèlia Capmany i durarà fins al mes d'abril.

Redacció / Fotos: Aj. Cornellà-ACKC