Reclamen que La Casa Gran de Bori sigui per a Sant Boi i la comarca

Imprimeix

Diverses entitats locals alerten que aquest espai podria acabar en mans privades o de fonts voltors per donar un ús molt diferent del que reivindiquen que podria anar destinat a la formació professional, mediambiental o a la comunitat

La Federació d’Associacions Veïnals de Sant Boi de Llobregat, juntament amb altres entitats locals, reclamen la recuperació de La Casa Gran de Bori per al municipi baixllobregatí i la comarca. Una vella reivindicació que ara es fa més necessària que mai. Cal recordar que en el Ple municipal de 2012, els diversos grups municipals van donar suport incondicional -amb una moció que es va aprovar per unanimitat en defensa del patrimoni local-. Des de les hores, ja ha passat més d’una dècada i tot està aturat.

bori 1

Actualment, La Casa Gran de Bori és propietat la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) on el govern de l’estat espanyol té molt a dir sobre el seu futur. Així, des de les entitats santboianes hi ha el desig que es pugui recuperar aquest espai a través d’un traspàs a la Generalitat de Catalunya. Des de les entitats, consideren que el Govern podria fer-se càrrec de la seva rehabilitació i donar-li una nova vida a través de la participació de la ciutadania que podria definir un pla d’ús (per exemple es podria destinar per a formació professional, mediambiental, per a la comunitat, etc), treballant juntament amb el consistori i la Generalitat. D’aquesta manera es podria recollir el sentiment de mots veïns i veïnes de Sant Boi de Llobregat.

bori 2

Les entitats santboianes, implicades en aquesta reivindicació, alerten del perill que La Casa Gran de Bori podria acabar en mans privades o de fonts voltors. Segons afirmen, el consistori, de moment, té poc interès a impulsar aquesta proposta veïnal per a la recuperació de l’edifici -construït l’any 1.700-, i que tindria un gran benefici per a la ciutadania i l’enriquiment patrimonial de la ciutat. Tanmateix, les entitats reclamen el suport municipal.

Redacció / Fotos: Arxiu