S’estudiarà ampliar l’aeroport del Prat amb una pista sobre el mar

La plataforma estaria a una milla del recinte actual i costaria 2.100 milions d’euros, uns 1.700 més dels que preveia el projecte inicial d’Aena

El Govern de la Generalitat té sobre la taula un projecte d’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat que proposa construir una pista sobre el mar. Segons l’ACN, la plataforma estaria a una milla del recinte actual i costaria 2.100 milions d’euros, uns 1.700 més dels que preveia el projecte inicial d’Aena. El plantejament consisteix en una pista suportada per pilons de dos metres de diàmetre, però separats entre ells per 30 metres, per tal que les ones circulin lliurement. La pista se situaria a 1,5 quilòmetres mar endins i estaria connectada amb la resta de l'aeroport per dues pistes taxi. Fonts del Govern han confirmat que estan oberts a estudiar tots els projectes. Tanmateix, Aena ja va descartar aquesta possibilitat per l’alt cost que representava.

pista prat 1

La nova pista que es proposa construir esquiva un dels esculls més grans per a l’ampliació de la instal·lació aeroportuària. El fet de construir-la sobre el mar, expliquen els impulsors, evitaria l’impacte mediambiental que suposaria destruir les àrees protegides del voltant de l’aeroport. De fet, mantenir intacte la Ricarda del Delta de Llobregat ha estat una de les reivindicacions d’ERC a l’hora de negociar cap ampliació de l’aeroport barceloní.

pista prat 3

Una vegada conegut aquesta proposta, ja han aparegut diverses veus que s’oposen a aquest projecte. Els detractors de l’ampliació de l’aeroport no volen ni parlar-ne, ja que consideren que “és una ampliació encoberta”. Totes les propostes es debatran en el marc d’una taula amb una comissió tècnica.

Redacció / Fotos: Arxiu-Govern Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
162

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix