La “Ruta del Calçot de Gavà” ja és una realitat

Imprimeix

Fins al 5 de març, dinou restaurants ofereixen una proposta gastronòmica amb aquest producte de l’horta local com a protagonista

Amb el lema, “Ara toca #CalçotDeGavà! És molt més que una ruta”, l’Ajuntament i el Gremi de Restauradors van presentar la campanya de promoció del consum d’un dels productes més rellevants de l’horta gavanenca. La campanya que s’allargarà fins al 5 de març ofereix l’oportunitat de degustar una tapa/platillo/menú als 19 restaurants participants.

Fom6yZ8XEAAOhnH

Segons explica l’alcaldessa, Gemma Badia, “aquesta ruta posa en valor, una vegada més, la riquesa de producte del Parc Agrari. Ja ho demostrem any rere any amb l’espàrrec blanc, i ara, amb el Calçot, reforcem encara més la nostra ciutat a nivell gastronòmic. A poc a poc, anem fent cultura d’aquest producte que destaca per la seva versatilitat. Perquè, a banda de cuinar-se en calçotades, té moltes més possibilitats i així ho han demostrat des del Gremi de Restauradors, als qui agraeixo la seva implicació i esforç.”

Fom6yZ8XsAQdgh3

Una mostra de les nombroses possibilitats del calçot de Gavà, és la gran oferta de plats que ofereix la ruta: des dels tradicionals calçots a la brasa, en tempura o en croqueta, fins a la innovació de plats com gyozas de Calçots de Gavà i cecina, amb gambes i brandy. També, dintre d’una burguer, com ingredient principal d’una pizza i en pasta de full, entre d’altres.

Es tracta de la primera activitat organitzada pel Gremi de Restauradors de Gavà, entitat de recent creació. Presidida per Àngel Marín, del restaurant Al Karbon Urban Grill, en formen part, a més d’aquests establiments, A Rolete, Blat Italian Restaurant, Cafè Teatre, Club del Cafè, El Forn Restaurant, Entre-Pa, Ermita de Brugués, Gastro Mercat, Guasabi Street Sushi, Harlem, La Taperia, Mar de Pins, Mise en Place, Pastisseria Sunset, Pizzeria I3 Ragazzi, Sunset Burger, Tasta’mm Gourmet i Vinya 2,0.

Fom6yZ WAAIS DF

En paraules del president del Gremi, Àngel Marín, “aquesta ruta és el resultat d’un Ajuntament que ens encoratja i una ciutat que s’ho mereix. Perquè junts som millors i esperem que aquesta iniciativa sigui un èxit.”

Degustacions i Calçotada popular

Menjar calçots és sinònim de festa, de trobades. Per això, lligada a aquesta activitat s’inclouran dues més: una showcooking/degustació al Mercat de Pagès i una Calçotada popular com a tancament a les accions promocionals. Tots els dissabtes, començant per l’11 de febrer i fins al 5 de març, els restaurants de Gavà estaran de forma presencial al mercat de Pagès de la pl. Major. Allà presentaran la seva proposta gastronòmica, coincidint amb la que ofereixen al seu establiment amb la Ruta, i les i els assistents la podran degustar.

Com a cloenda a aquestes campanyes organitzades al voltant del Calçot de Gavà, el Gremi de Restauradors de Gavà celebrarà una Calçotada popular, amb un complert menú per dotze euros que inclourà una botifarra a la brasa, pa, postre i beguda. Tindrà lloc el diumenge 12 de març al parc de la Torre Lluc de la ciutat. Podran degustar el menú, de forma gratuïta, les persones que incorporin fins a deu segells a la butlleta de la ruta que poden trobar als restaurants participants.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà