El ministre Miquel Iceta visita l'Atrium de Viladecans

Imprimeix

Amb motiu del vintè aniversari de l’equipament municipal i també ha inspeccionat les obres del nou pavelló poliesportiu de l’Escola El Garrofer i la nova façana de la Biblioteca de Viladecans

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, ha visitat avui Viladecans per conèixer diversos equipaments municipals. Acompanyat per l’alcalde Carles Ruiz, el ministre ha conegut Atrium Viladecans, un centre cultural i esportiu de referència que està celebrant el seu vintè aniversari durant el 2023, així com les obres del nou poliesportiu de l’Escola El’Garrofer i les obres de millora i rehabilitació de la Biblioteca de Viladecans.

FonRKjxWcAAc4oN

El ministre ha explicat que Atrium és un model exportable a altres ciutats: “Jo crec que la cultura dona vida –ha explicat–, la cultura dona economia, i dona qualitat de vida i qualitat d’economia. I en això Viladecans és un exemple, perquè ha demostrat amb Atrium que es pot tenir una programació permanentment renovada, que es poden crear audiències, que es poden crear complicitats amb les escoles i que es poden fer experiències noves. Jo estic fascinat, molt content i amb molt de reconeixement a la feina de l’Ajuntament de Viladecans que demostra com s’han de fer les coses.” 

FonRKjwXgAQVKXb

Iceta ha afegit que “Viladecans és una ciutat que ha trobat en la cultura un dels factors de desenvolupament, perquè aquí, ara, estem parlant d’Atrium, però tenim la Biblioteca, tenim el centre juvenil de Can Xic i, en el futur, tindrem el cinema, que serà també un espai per a molts tipus d’activitats culturals.”

L’alcalde Carles Ruiz, per la seva part, ha explicat que Atrium està complint la funció de ser un teatre metropolità i, alhora, un espai cultural central a la ciutat. “Fa vint anys, Atrium va sortir com a una proposta no només per a Viladecans, sinó per generar un espai escènic a l’àrea metropolitana de Barcelona que generés una proposta cultural diferent i, sobretot, un àmbit cultural dels municipis del Delta. Crec que gran part del seu èxit es deu a aquesta vocació metropolitana.”

Miquel Iceta i Carles Ruiz també han visitat les obres de construcció de dues pistes poliesportives cobertes a l'escola de primària El Garrofer. Viladecans desenvolupa un pla ambiciós de promoció de l'esport femení, que té per objectiu doblar, almenys, el nombre de dones que fan esport. Una de les conseqüències d'aquest pla és la necessitat d'incrementar el nombre d'instal·lacions esportives.

Fom6ztjWcAMstCr

El projecte preveu la implantació d'una coberta per a pista poliesportiva i, alhora, la reforma i actualització del gimnàs escolar, el qual acumulava mancances i envelliment pel pas del temps. Les superfícies d'actuació han estat de 1.000 m² de coberta per a una pista esportiva, la superfície d'actualització dels vestuaris és de 200 m² i la sala del gimnàs escolar de 300 m², i el cost de l'actuació previst en el projecte és de gairebé dos milions d’euros. La coberta també es converteix en generadora d’energia amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’una potència de generació de gairebé 100 kW, i també és captadora d'aigua de pluja per al reg de la vegetació del pati escolar.

biblio vila

Iceta i Ruiz han tingut temps també de veure la rehabilitació de la Biblioteca de Viladecans, la qual compta amb un jardí vertical a la façana de 480 metres quadrats, amb 17.000 plantes.

Redacció / Fotos: Aj. Viladecans