Redacten el projecte del quart carril l’AP-7 entre Martorell i Vilafranca

Es formalitza aquest contracte de serveis per tres milions d’euros i l’actuació augmentarà la capacitat de l'autopista en una mica més de vint-i-tres quilòmetres

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), segons anuncia avui el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), ha formalitzat, per tres milions d'euros, un contracte de serveis per a la redacció del projecte d’“Ampliació a quart carril en l'autopista AP-7 des de l'enllaç de Martorell fins a l'enllaç de Vilafranca Centre”.

El 31 d'agost de 2021 va finalitzar la concessió de l'autopista AP-7 Tarragona–La Jonquera, la qual cosa va suposar deixar lliure de peatge 258 km d'autopista a Catalunya. Això ha permès que, juntament amb la resta dels trams d'autopista alliberats en 2020 i 2021 (que sumen més de 450 km), actualment la Xarxa de Carreteres de l'Estat a Catalunya estigui lliure de peatge.

thumb 230209 np 4o carril ap 7 barcelona

Des que van finalitzar les concessions, Mitma ha estat treballant per a adequar les autopistes a la nova realitat. Els estudis realitzats amb caràcter previ a l'alliberament de l'autopista ja van anticipar un significatiu increment de trànsit i la necessitat de posar en marxa actuacions, com la que s'acaba de formalitzar.

L'actuació té per objecte incrementar la capacitat de l'autopista AP-7 entre els enllaços de Martorell i Vilafranca Centre, mitjançant la creació d'un quart carril, en una mica més de vint-i-trtes quilòmetres d'autovia, per al que s'estima un import de 140 milions d'euros (IVA inclòs).

Redacció / Fotos: Mitma-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix