Els Serenos de Cornellà realitzen més de 1.500 actuacions

Imprimeix

El percentatge més elevat (22%) han estat relacionades amb desperfectes al mobiliari urbà, neteja viària i retirada de residus, entre d’altres

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha fet un balanç positiu del Servei d’Observació Nocturna (Serenos), que es va posar en marxa l’1 de febrer de 2022 amb l’objectiu de vetllar per la tranquil·litat, millorar la sensació de seguretat i la confiança als carrers, especialment des d’una mirada amb perspectiva de gènere. Així, en aquest primer any d’actuació l’equip d’Observació Nocturna (SON), format per set persones (quatre homes i tres dones), ha realitzat un total de 1.562  intervencions en incidències a la via pública, atenció personal i tasques informatives (referents als serveis municipals neteja, ordenances, civisme...), i s’han fet 4.825 actuacions d’observació.

Captura de pantalla 2023 02 08 a las 15.04.33

De les 1.562 intervencions, el percentatge més elevat (22%) han estat relacionades amb desperfectes al mobiliari urbà, neteja viària i retirada de residus, entre d’altres; seguit per l’acompanyament a persones que sol·licitaven els seus serveis quan es desplaçaven pels carrers i tenien sensació d’inseguretat, amb un 19% del total. En aquest sentit, els Serenos també han acompanyat, en alguns casos, a persones que ho van sol·licitar (amb cita prèvia a la Guàrdia Urbana) per desplaçaments a centres de salut o farmàcies, etc. (majoritàriament persones amb mobilitat reduïda o grans) i també han fet un servei d’acompanyament a domicilis a persones que es trobaven desorientades.

2fd9093c 3251 4aaa bb1e 30ef02ceaa09 16 9 aspect ratio 50p 0

El tercer àmbit de major intervenció d’aquest equip ha estat la informació sobre la campanya d’ADN caní. La comprovació de compliment de normatives per part dels comerços, així com la supervisió de vehicles han estat altres de les intervencions més significatives en els primers dotze mesos d’activitat dels Serenos. D’altra banda, del total de les intervencions realitzades, només un 2% han requerit la participació de la Guàrdia Urbana.

20220131 Serenos Servei Observacio Nocturna 19778

Els Serenos recorren els carrers a peu i per parelles, en diversos torns, de dilluns a diumenge, en horari de 23.00 a 06.00 h pels barris de Sant Ildefons i de La Gavarra. El servei està sota la supervisió del departament de Protecció Civil, en estreta coordinació amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, a qui comuniquen qualsevol incidència vinculada amb la seguretat, els serveis de via pública i de neteja. 

Redacció / Fotos: Aj. Cornellà de Llobregat