S'invertiran 20,2 milions d'euros per remodelar l’estació de Castelldefels

El projecte d'Adif suposa reestructurar l'actual esquema de vies i andanes per separar i diferenciar els trànsits de Rodalies de les circulacions passants de mitjana i llarga distància

Adif invertirà 20,2 milions d'euros a remodelar l'estació de Castelldefels per a agilitzar el trànsit de trens i reforçar l'accessibilitat d'aquesta estació, punt estratègic de la xarxa en el sud de Barcelona, que flexibilitzarà així la seva capacitat operativa per a l'explotació ferroviària i optimitzarà el trànsit de viatgers.

castelldefels andenes 1

El projecte suposa reestructurar l'actual esquema de vies i andanes de l'estació de per a separar i diferenciar els trànsits de Rodalies de les circulacions passants de mitjana i llarga distància, amb la finalitat d'agilitzar totes dues i evitar així eventuals interferències entre elles.

L'actuació, que ha estat adjudicada a Acciona Construcció, constitueix un nou impuls al pla Transformem Rodalies. A ella se sumaran els treballs per a adaptar les instal·lacions de senyalització i telecomunicacions de l'estació, que Adif va licitar recentment per uns 10 milions d'euros.

Nou esquema de vies

Després d'aquesta reconfiguració, les vies 1 i 6, amb les seves respectives andanes, canalitzaran les circulacions de trens passants de mitjana o llarga distància, tinguin o no parada comercial en l'estació.

Les dues vies centrals (les vies 2 i 4 i l'andana central) seran on estacionin les circulacions terme, això és, els trens que tinguin origen o destinació en l'estació, fonamentalment els de Rodalies. D'aquesta manera, podran realitzar la inversió de la marxa sense interferir amb les circulacions passants.

vies castefa

Del seu costat, la via 3 es destinarà a l'estacionament de maquinària de manteniment i a la càrrega i descàrrega de materials.

Per a habilitar aquest nou esquema de vies s'escometran diferents actuacions en l'estació, com són la col·locació de nous desviaments, l'ampliació de l'andana 2 i la construcció d'una nova andana per a donar servei a la via 6. També caldrà adequar la catenària i diferents instal·lacions i sistemes de l'estació a aquesta nova configuració.

Millora de l'accessibilitat

La remodelació de l'estació es completa amb la construcció d'un nou pas inferior entre andanes, que reforçarà l'accessibilitat i facilitarà el trànsit de viatgers per tot el recinte. Totes aquestes actuacions contribueixen a la consecució de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 9, que promou infraestructures fiables, sostenibles, resilients i de qualitat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix