Deixen de ser obligatòries les mascaretes al transport públic

Imprimeix

Es mantenen a centres i serveis sanitaris, farmàcies, residències de la tercera edat i centres sociosanitaris

El Consell de Ministres ha aprovat eliminar l'obligació de dur mascareta al transport públic i a establiments com òptiques o ortopèdies arran d'"una situació epidemiològica de la pandèmia de la Covid-19 molt estable en tots els indicadors. El canvi serà afectiu aquest dimecres 8 de febrer, un cop es publiqui al BOE. Així, desapareix la mascareta al Metro, autobusos, tramvies, trens i taxis però, a més, deixarà de ser obligatòria en òptiques, centres auditius i ortopèdies, on fins ara cal portar-la.

Freepik bus comprimida 1080x675

230207 mascareta transport a acn

On cal?

La mascareta seguirà sent obligatòria en centres i serveis sanitaris. Aquí entren, per exemple, dentistes, centres de reproducció assistida i d'interrupció voluntària de l'embaràs. Continua també a les farmàcies, tot i que la ministra va dir que s'està "sospesant" la necessitat que la portin treballadors i clients.

farmacia mascareta

També hauran de dur mascareta els treballadors de les residències de la tercera edat i els centres sociosanitaris, quan estiguin en contacte amb residents, i els visitants quan estiguin en zones compartides.

Redacció / Foto: Arxiu