Candela López denuncia el “desgavell organitzatiu del Govern municipal”

Imprimeix

Segons afirma la portaveu de Movem Castelldefels En Comú Podem “s’ha cessat el regidor d’Esports per diferències polítiques amb l’alcaldessa, mentre que el gerent municipal, la secretaria i l’interventor són accidentals, a més, el cap de Serveis Territorials s’ha designat incomplint la legalitat, i un elevat nombre de tècnics municipals han decidit marxar”

El passat divendres dia 27 de gener de 2023, un dia després del Ple municipal, l'alcaldessa de Castelldefels, María Miranda, va decidir cessar de les seves funcions al fins ara regidor d'Esports i de la Gent Gran, Fernando Cerpa (PSC). Segons un comunicat de Movem En Comú Podem, “el decret signat per l'alcaldessa no s'expliquen els motius del cessament i tampoc s'ha fet cap declaració pública ni de cap membre del Govern dirigida als veïns i veïnes de la ciutat.”

4915d0e8 e48f 463f ac88 f2400b07686e alta libre aspect ratio default 0

Segons es relata a Notícias de Castelldefels, el motiu podria ser per la intenció de Cerpa de deixar el partit per diferències amb la gestió municipal que el PSC Castelldefels està duent a terme en els darrers dos anys. Una decisió que el ja exregidor d’Esports va comunicar a Miranda uns dies abans del seu cessament. De fet, Cerpa ha passat a ser regidor no adscrit. Aquest fet ha estat la gota que ha fet vessar el got de, segons Movem Castelldefels En Comú Podem, la greu situació interna que viu actualment l’ajuntament baixllobregatí.

328290266 922212892153042 5458935863217300295 n

El grup municipal, que va deixar de ser soci de govern el 2020 i, actualment, està a l’oposició, expressa la seva preocupació “per l'actual desgavell organitzatiu del Govern municipal de Castelldefels format per PSC i ERC. El cessament d'aquest regidor és l'últim capítol d'una llarga sèrie de fets que demostren el mal funcionament del Govern municipal. Un mal funcionament que s'està estenent, i això és el més preocupant, a la mateixa organització interna de l'Ajuntament i als serveis que es presten als nostres veïns i veïnes.”

Fugida

Candela López, actual coordinadora nacional de Catalunya en Comú i portaveu del Grup municipal Movem Castelldefels En Comú Podem a més de candidata a l’alcaldia en les pròximes eleccions municipals del 28 de maig de 2023, recorda que els últims mesos el govern local, encapçalat per Maria Miranda, “ha vist com marxava el seu gerent municipal i ara hi ha un accidental sense haver-hi un procés per escollir un altre. El mateix Govern ha estat incapaç de substituir amb garanties i de manera definitiva a l'anterior secretària municipal i ara també hi ha una accidental, i ara no tenim interventor, hi ha un també accidental”. A més, “el procés de contractació del cap dels Serveis Territorials s'ha fet incomplint la legalitat,  sense una oferta pública, oberta i transparent”, expressa López. Durant aquest període, el cap de personal de l'Ajuntament va abandonar la seva responsabilitat, ja que va marxar, “com ho han fet un elevat nombre de tècnics municipals. Davant d'aquest desgavell organitzatiu, en molts departaments del mateix ajuntament el desconcert és total entre el personal”, afirma Candela López.

6135 a

Pressupost prorrogat

Per a Movem Castelldefels En Comú Podem, la manca de lideratge polític i la feblesa de l'actual Govern, que està en minoria en el Ple, s’agreuja ara amb una crisi interna que “el deixa més feble que mai”. “Estem davant d'un Govern que, en l'últim Ple municipal celebrat la passada setmana, ha estat incapaç de presentar un pressupost municipal per l'any 2023, havent-hi prorrogat el de 2022, que està desfasat i no servirà per afrontar l'augment de la despesa davant el context actual d'inflació i pujada de preus”, afegeix el grup municipal.

mariamirandaalcaldesadecastelldefels

Per tots aquests motius, “des de la nostra formació política demanem a l'actual alcaldessa, la socialista María Miranda, i als seus socis d'ERC que reflexionin sobre els efectes de la seva pèssima gestió al capdavant d'aquest Govern municipal. Que treballin més i millor des de les seves responsabilitats. I que recuperin el més abans possible l'objectiu prioritari que ha de tenir qualsevol Govern més enllà dels seus interessos partidistes: vetllar pel bé comú i garantir el bon funcionament dels serveis municipals que es mereixen els veïns i veïnes de Castelldefels.”

Redacció / Fotos: MCECP-Arxiu-Aj. Castelldefels-NdC