Sant Feliu de Llobregat celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Imprimeix

Enguany es va arribar a la divuitena edició i es va celebrar a la plaça de la Vila

L’Associació Calaix de Sastre va tornar a organitzar les activitats a Sant Feliu de Llobregat de la jornada DENIP, el Dia Escolar de la No Violència i La Pau, que va fer el passat dilluns 30 de gener. Enguany es va arribar a la divuitena edició i es va celebrar a la plaça de la Vila. 

pau 2

Durant la jornada es va organitzar diverses activitats com a un taller de goma EVA amb QuKades, i un espectacle per la Pau amb contes per la pau amb Clara Gavaldà així com un espectacle de llum música i dansa a càrrec de Samarkand Tribal. Es va acabar la celebració cantant la cançó “Trista”.

pau 1

20230130 182035

Història de la cançó

"Trista" és l'himne oficial per la Pau de les escoles associades a la UNESCO i amb lletra escrita fa vint-i-nou anys (1994) per Lourdes Borrell, directora de l'Aula de Música i Teatre, l'única escola de Sant Feliu associada a aquest organisme internacional.

20230130 181625

pau 3

El Dia Escolar de la No Violència i la Pau, DENIP, és un acte simbòlic que se celebra a tots els centres escolars del món des de fa cinquanta-sis anys amb l'objectiu d'establir un dia per estimular la pau i la pràctica d'accions no violentes a les escoles. Aquesta acció coincideix amb la mort del líder pacifista hindú Mahatma Gandhi.

Redacció / Fotos: Associació Calaix de Sastre