Es posa en marxa l’AMBici en sis municipis de la comarca

Imprimeix

El servei, creat per l'AMB i gestionat per TMB, s'ha engegat amb total normalitat amb les primeres 55 estacions a Cornellà, Esplugues, el Prat, Sant Boi, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern

Avui dilluns, 30 de gener, l'AMB ha posat en marxa el nou servei de bicicleta compartida de l'àrea metropolitana de Barcelona, l'AMBici, que progressivament arribarà a quinze municipis i que avui ja s'ha engegat a Cornellà, Esplugues, Sant Boi, Sant Joan Despí, el Prat i Sant Just Desvern. Entre aquests sis municipis, ja s'han obert i estan funcionant amb normalitat més de cinquanta-cinc estacions i hi ha més de 600 bicicletes actives.

El servei posarà a disposició dels ciutadans fins a 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions. L'AMBici estarà integrat amb el sistema de transport públic col·lectiu de la metròpolis de Barcelona per facilitar la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic, com el Bus Metropolità, el metro, el tramvia, el ferrocarril, etc.

Posada en marxa AMBici AMB Albert Canalejo 2

L'AMBici ha estat creat per l'AMB i el gestionarà Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). És un projecte cofinançat amb 7 milions d'euros del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (fons Next Generation) i suposarà un nou impuls per potenciar i facilitar opcions de mobilitat sostenible a la metròpolis de Barcelona.

AMBici arribarà també a  Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. Com a mínim, la meitat de les estacions tindran punt de recàrrega elèctrica, mentre que la resta seran energèticament autònomes per poder fer anar el sistema d'ancoratges mitjançant plaques fotovoltaiques.

Link del servei AMBici: www.ambici.cat

Link amb el amb el mapa de les estacions d'AMBici: www.ambici.cat/ca/mapa/

Link amb les preguntes freqüents del servei (FAQ): www.ambici.cat/ca/faq 

Tarifa del servei AMBici

Durant el 2023, l'AMB farà una tarifa promocional de 25 € l'any per abonament, que permetrà 30 minuts d'us gratuïts per cada trajecte. Després dels 30 minuts gratuïts, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

A partir de l'any 2024, l'abonament tindrà un cost de 40 € l'any, amb els primers 30 minuts a un preu de 0,15 €. Després dels 30 minuts inicials, costarà 0,50 € cada 30 minuts.

Posada en marxa AMBici AMB Albert Canalejo 3

Els usuaris que vulguin emprar la targeta física, la podran adquirir per un cost de 6 euros. En cas d'emprar el servei amb l'aplicació mòbil, serà gratuït.

Abonament metropolità

Pel que fa a la integració de l'AMBici amb el servei de Bicing, s'han previst dues mesures: set estacions de pont o de transferència dels dos serveis i l'abonament metropolità, amb descomptes per als usuaris dels dos serveis.

Per tal de facilitar l'ús conjunt del servei AMBici, de l'AMB, i el servei Bicing, de l'Ajuntament de Barcelona, i establir unes condicions preferents als usuaris que vulguin utilitzar els dos sistemes, s'ha creat un abonament metropolità, que entrarà en marxa al mes de març, amb dues opcions:

-          Abonament metropolità AMBici + Bicing Tarifa Plana: costarà 65 euros l'any.

o   En el servei AMBici, quan s'agafa una bicicleta la primera mitjà hora està inclosa (0,15 € a partir de l'any 2024). Després, es pagarà 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.

o   En el servei Bicing (abonament tarifa plana), vegeu les tarifes per ús a la pàgina web https://www.bicing.barcelona/tarifes.

-          Abonament metropolità AMBici + Bicing Tarifa Plana per Ús: costarà 53 euros l'any.

o   En el servei AMBici, quan s'agafa una bicicleta la primera mitja hora està inclosa  (0,15 € a partir de l'any 2024). Després, es pagarà 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.

o   En el servei Bicing (abonament tarifa per ús), vegeu les tarifes per ús a la pàgina web https://www.bicing.barcelona/tarifes.

 

Redacció / Fotos: AMB