El bus i el metro de TMB registren 545 milions de validacions el 2022

Imprimeix

Una xifra que representa un vint-i-vuit per cent més respecte a l’any anterior

Les xarxes de metro i bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), amb especial incidència al Baix Llobregat, van registrar 545 milions de validacions durant el 2022, xifra que representa un increment del 28% respecte a l'any anterior, segons ha informat la companyia en un comunicat. Del total, 371,6 milions van ser validacions de metro i 173,8 milions de bus.

FnJrj5HXwAEZnsX

L'empresa ha destacat que si bé el gener del 2022 el nombre de viatgers se situava un 31,18% per sota el 2019, el passatge es va anar recuperant progressivament fins que al setembre va presentar registres superiors a l'any anterior a la pandèmia i pràcticament les va igualar el darrer trimestre. En aquest sentit, al novembre les dues xarxes es van situar en una xifra equivalent al 92% respecte al 2019.

La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha celebrat la "tendència a l'alça en l'ús del transport públic durant tot l'any". Els primers mesos de l'any, però, encara van estar molt marcats per l'impacte de la pandèmia i al canvi d'hàbits respecte a l'ús del transport públic.

FnJm3QXWYAAp hO

"Ens encoratja a seguir treballant per la millora de les xarxes de metro i bus i per augmentar la seva capacitat de viatgers, el seu servei i que, alhora, siguin encara més sostenibles", ha afegit Bonet en un comunicat.

Redacció / Fotos: TMB-Arxiu