El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona visita Collbató

Imprimeix

S’ha parlat amb membres de l’equip de govern, encapçalats pel seu alcalde, Miquel Solà, de la necessitat d’ampliar el Parc de Bombers, d’accelerar la implantació de la T-Mobilitat arreu del territori i d’ampliar el servei d’autobusos amb els municipis veïns, entre altres temes

El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Joan Borràs, va visitar ahir els municipis de Rellinars (Vallès Occidental) i de Collbató. Al municipi del Baix Llobregat, el delegat ha estat rebut per l’alcalde, Miquel Solà, així com diferents regidors de l’equip de govern, que l’han traslladat la necessitat d’ampliar el Parc de Bombers, que compta amb un projecte i un finançament definit i que només està pendent del calendari d’execució per part de la Generalitat per poder licitar les obres.

Fm7XfafWYAE3F0e

Durant la reunió, un altre dels temes que s’ha comentat ha estat la necessitat d’accelerar la implantació de la T-Mobilitat arreu del territori. Collbató actualment, pertany a la zona quatre i els municipis del voltant pertanyen a zones diferents. Com a conseqüència, suporten uns dels preus més alts per a qualsevol desplaçament que hagin de realitzar en transport públic. El delegat, Joan Borràs, ha explicat que “aquesta seria la solució ideal perquè l'abonament es faria segons els quilòmetres recorreguts i s'eliminarien les zones tarifàries” i ha afegit que “això suposaria una certa tranquil·litat per a l’economia d’alguns veïns i veïnes.”

Una altra de les propostes que l’Ajuntament té sobre la taula és la d’ampliar el servei d’autobusos amb els municipis veïns per accedir directament al servei de Rodalies. D’aquesta manera es reduirien notablement els desplaçaments privats, ja que moltes persones es desplacen amb els seus vehicles a Abrera, Martorell o Castellbisbal. Amb aquesta nova ampliació, es contribuiria a una transformació verda que és un dels grans reptes del país.

Fm7XfaeXwAEw8VF

També s’han abordat temes d’àmbit educatiu i cultural. Pel que fa a aspectes de temàtica urbanística, des de l’Ajuntament demanen que les tramitacions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) siguin més àgils, senzilles i flexibles per poder donar l’empenta a tots aquells projectes interessants i necessaris per a tota la comunitat. Borràs ha volgut aprofitar la visita per donar a conèixer les diferents línies de subvenció que la Generalitat de Catalunya preveu de cara a aquest 2023.

Fm7XfaiWIAIFXLz

Un cop finalitzada la reunió, el delegat juntament amb l’alcalde, han visitat diferents llocs d’interès del municipi. El recorregut ha començat al Casal de Cultura, seguidament s’han desplaçat al mirador de “Els 7 balcons de Montserrat” i ha finalitzat al Nucli Antic de Collbató.

Redacció / Fotos: Del. Govern Generalitat Barcelona