En marxa un nou espai web temàtic per a futures mares del Baix Llobregat

Imprimeix

L’àrea maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi ofereix un model que aposta per una maternitat respectada, amb un ampli equip de professionals i equipaments preparats per atendre el procés d’embaràs, de part i l’atenció neonatal, amb una mitjana anual de 1.300 parts atesos

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha publicat un nou portal destinat a totes aquelles dones que volen ser mares a l’àrea del Baix Llobregat, amb informació detallada sobre el model d’atenció de l’àrea maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi i tots els recursos necessaris per prendre la decisió de tenir un fill en aquest hospital.

NdP TenirFill 3

L’àrea maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi, que atén anualment una mitjana de 1.300 parts, està focalitzada en l’atenció a la maternitat respectada, acompanyant i empoderant la dona en les decisions preses durant l’embaràs, en el moment del part i en l’atenció neonatal. “El nostre objectiu és estar al costat de les necessitats de la població que atenem, coneixent les seves expectatives i mostrant un model d’atenció que es basa en l’acompanyament integral a la mare, la seguretat de la mare i el nadó, i el respecte en la presa de decisions”, explica Clara García Terol, llevadora i supervisora del procés maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi.

NdP TenirFill2

En l’actualitat, el SJD Hospital de Sant Boi destina 1.600 m2 a l’atenció a la dona i a l’infant, ofereix atenció neonatal, compta amb 1 quiròfan altament equipat, 4 sales de dilatació i part, 2 boxs d’urgències, 2 boxs d’observació i 20 habitacions individuals, amb el focus posat en l’atenció de qualitat a mare i nadó, però assegurant la intimitat de tot el procés de part.

Atenció integral i personalitzada

El nou site de Tenir un fill a l’Hospital de Sant Boi, ubicat al web del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, presenta, en un format intuïtiu i de fàcil navegació, un recull de recursos documentals i audiovisuals vinculats a l’atenció de la dona a l’àrea maternoinfantil. En ells hi ha recopilada informació per a embarassades i parelles (a través de l’Escola de mares i pares, exercicis aptes durant l’embaràs, el llistat de la canastreta del bebè o el pla de naixement) i, també, per a pares i mares (informació sobre la donació de sang del cordó umbilical, el mètode pell amb pell o el taller de lactància materna, entre d’altres).

Com a centre de Sant Joan de Déu, la missió i els valors del centre estan orientats a promoure la salut i l’autonomia de les persones ateses, oferint serveis sanitaris i socials individualitzats, especialitzats i integrals. En aquest sentit, l’àrea maternoinfantil aporta un acompanyament que s’inicia en la decisió d’esdevenir mare, amb la sessió de l’Escola de mares i pares i que continua després de donar a llum, amb la possibilitat de rebre assessorament i fer tribu amb altres mares mitjançant el taller de lactància materna, en marxa des de 2013. A més, el SJD Hospital de Sant Boi, com a tret diferencial respecte d’altres centres, posa especialment el focus en la salut mental perinatal en totes les fases de l’embaràs i el postpart, en un treball conjunt que es desenvolupa amb els diferents CSMA de la SJD Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. També es compta amb un programa específic per atendre les parelles que viuen una pèrdua gestacional. 

Redacció / FotoS: PSSJD