Els serveis de mediació de la Diputació va atendre 10.288 casos l'any 2022

Imprimeix

L’ens dona suport gratuït als municipis de la província a través de diversos programes

La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social, garanteix l'accés universal i gratuït a la mediació en conflictes de convivència, de consum i d'habitatge a la ciutadania de la província de Barcelona, mitjançant els programes de Mediació ciutadana, Mediació en Consum i Intermediació en deutes de l'habitatge. L’any 2022 es van resoldre 5.632 casos de mediació ciutadana, es van atendre 54 casos al servei de mediació itinerant, es van tramitar 1.603 reclamacions en consum, i es van iniciar 2.999 expedients d'intermediació en habitatge per atendre casos de famílies.  En total, 10.288 casos.

MediaciodeConflictes

L'any 2022, prop de 14.500 persones van participar en la resolució de conflictes a través dels Serveis de mediació ciutadana, que van atendre i tancat 5.632 casos. Aquesta dada representa un volum de sol·licituds estable en el període 2019-2022, amb un lleuger increment del 4,8% en la resolució de casos respecte al 2019, període anterior a la pandèmia, quan es van tancar 5.416 casos.

Actualment, quaranta-set ens locals i municipis de la província de Barcelona formen part del Programa de mediació ciutadana. Al Baix Llobregat són: Abrera, Castelldefels, Cornellà, Esparreguera, Esplugues, Gavà, Olesa de Montserrat, El Prat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.

IMG 2368 1210x423

La mediació és una eina de gran utilitat per als ens locals per abordar conflictes de convivència tant entre dues parts com entre grups més amplis de persones; facilita que no es trenquin els vincles comunitaris, que no es cronifiquin problemes que tenen una via de solució en el diàleg, i que no escalin els conflictes i aquests esdevinguin més greus.

Redacció / Fotos: Diputació