Retards en l'adjudicació de llicències d'obres menors a Viladecans

Imprimeix

El grup municipal d’ERC denuncia que “la manca d'arquitectes municipals, focalitzats en la urbanització del nou barri de Llevant, i el mal govern comporten greus maldecaps i perjudicis a les empreses de rehabilitació d'immobles i als seus clients”

El grup d'ERC-AM a l'Ajuntament de Viladecans denuncia retards de fins a mig any i de quatre a cinc mesos de mitjana en l'adjudicació de llicències d'obres menors per part dels serveis tècnics municipals. “Es tracta d'una situació que s'arrossega des de fa anys però que ha empitjorat arran de la pandèmia, sobretot per la manca d'arquitectes municipals, la mala planificació i les prioritats del govern local (PSC+Comuns) que ho fia tot a la construcció de nous barris”, segona firma el partit republicà.

Per a ERC, els responsables polítics del consistori destinen els escassos professionals habilitats per a dur a terme aquests tràmits a la urbanització del barri de Llevant (3.000 pisos) i al futur desenvolupament del sector Roca (1.600). “Una prova fefaent de les seves autèntiques prioritats”, afirma. A la pràctica, “això implica greus maldecaps i perjudicis a les empreses de rehabilitació d'immobles i als seus clients, ciutadania de Viladecans que veu com passen els mesos amb inquietud i incertesa perquè desconeix quan podrà enllestir les obres de millora o manteniment al seu domicili o comunitat de veïns”, afegeix. 

obres bastides

Per la portaveu republicana i alcaldable d'ERC, Bàrbara Lligadas, amb el retard en la concessió de llicències d'obres menors, “el govern de Viladecans demostra una vegada més quina és la seva autèntica prioritat. Creixement infinit i dedicació gairebé absoluta a construir i urbanitzar nous barris en lloc de pensar en els ja existents i en la ciutadania que hi viu. Generen un greu perjudici tant a les empreses del sector de rehabilitació d'habitatges com a la seva clientela. Així es fa molt difícil preveure o planificar res.”

El grup d'ERC va plantejar la problemàtica al Ple municipal de novembre després d'haver rebut diverses queixes vinculades a empreses del sector i de famílies que han de conviure a casa de familiars perquè estan a l'espera d'un permís d'obres que no arriba. El govern local va reconèixer els retards, segons els republicans, i va parlar d'una reassignació d'efectius per escurçar terminis i normalitzar la situació. El cert, no obstant, és que entrat el 2023 i segons diverses fonts els retards continuen sense que s'hagin notat millores en aquest sentit.   

Segons les mateixes fonts del sector, la situació contrasta amb els terminis dels ajuntaments de Castelldefels, Gavà o Cornellà on els permisos s'obtenen amb molta més agilitat. Per tot plegat, la cap de llista dels republicans, Bàrbara Lligadas, considera que "aquest retard en l'adjudicació de llicències d'obres menors explica moltes coses de l'actual govern de Viladecans: demostra la seva aposta i prioritat absoluta per l'obra nova, que descuida els barris ja existents, que té manca de personal habilitat i que estem mal governats, sense una planificació ni una dotació adequada dels serveis per respondre a les necessitats de la gent. Quan als municipis veïns les llicències funcionen bé i aquí és un drama,  és obvi que el problema està dins de l'Ajuntament. Per això diem prou al mal govern i instem a transformar Viladecans." 

Redacció / Fotos: Arxiu