Tot a punt a Sant Boi per a celebrar la Fira de la Puríssima

La Història de la localitat, el carácter tradicional i una exposició sobre el centenari del carrilet protagonitzen el certamen.

El centenari del carrilet (1912-2012) protagonitza enguany el cartell de la Fira. Durants els dies de la Fira i fins al 23 de desembre, es podrà visitar, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, una exposició commemorativa del centenari del carrilet.

La mostra, formada per 13 plafons que n’expliquen l’evolució des de 1912 fins als nostres dies, és a càrrec de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i de la Comissió Organitzadora del Centenari del Carrilet, han informat fonts municipals.

Durant els dies de la Fira, un trenet farà el trajecte entre el parc de la Muntanyeta i la zona d’atraccions. Aquest tren, juntament amb el tradicional Firabús, permetran als visitants gaudir del certamen tot desplaçant-s’hi amb transport públic. També s’instal·larà un circuit amb un trenet de vapor.

Activitats

Pel que fa a les activitats previstes al llarg del recinte firal, hi ha programades la trobada de cotxes clàssics i  antics, el concurs d’arrossegament de pes amb cavalls, el certamen de talladors de pernil, la festa de l’animal de companya amb l’exhibició d’agility i la desfilada solidària d’animals del Refugi, la ballada de sardanes i el ball pla de Vilafranca.

A més, hi haurà un espectacle de rondalles adreçat als infants, un concert de steel drum i diversos tallers a l’Espai de la Solidaritat, una nova edició del Mercat d’Art Jove, amb tallers de creació i tècniques de scrapbooking, entre moltes altres ofertes.

El rap de Dúo Kie

El Dúo Kie, consolidada formació de rap, actuaran aquest dimecres a la sala Massallera. Abans de l’inici del concert, l’entitat Cultura F presentarà el col·lectiu hhcommunitystboi, amb la col·laboració del Dj Neas (Falsa Alarma).  Obriran el concert Rapvívoros (22 h), amb el treball ‘They are the rapers’. A continuació (23 h), Locus i Nerviozzo, el Dúo Kie, presentaran el seu disc ‘De celebri mortis’.

Marina Rossell actuarà el diumenge a les 19 hores a Can Massallera.

Cartell

El disseny del cartell és obra de l'il·lustrador Pep Montserrat, Premi Nacional d'Il·lustració 1995. El motiu principal de l'obra és un tren, en referència al centenari de l'arribada del carrilet a Sant Boi. Aquest aniversari tindrà una presència destacada en la 66a edició del certamen, prevista per als dies 6,7 i 8 de desembre.

Exposició municipal

Durant els dies de Fira, la Biblioteca acollirà l’exposició organitzada per l’Ajuntament. Una part de la mostra oferirà una visió dels tres eixos del Pla de govern de la ciutat (recuperació econòmica i ocupació, cohesió social i qualitat democràtica) i repassarà els principals projectes i inversions.

L’altre apartat de l’exposició farà un recorregut històric per les etapes del Sant Boi contemporani i mostrarà els principals trets històrics de la localitat, des d’inicis del segle XX fins a l’actualitat.

Programació: http://www.santboi.cat/fotos/fira_purissima/Programa%20Fira%20Pur%C3%ADssima%202012.pdf

Redacció | Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix