Cornellà de Llobregat se suma al projecte VIOPET

Imprimeix

Aquest programa facilita a les dones víctimes de violència masclista la possibilitat de deixar els seus animals en espais d’acollida temporal durant un temps

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha signat un acord de col·laboració amb la Direcció General de Drets dels Animals per adherir-se al projecte VIOPET, que treballa en la protecció d’animals de companyia de dones víctimes de violència masclista.

D1N1Yj t20 BdNdWv 1024x683

Aquest programa facilita a aquestes dones la possibilitat de deixar els seus animals en espais d’acollida temporal durant un temps. El seu àmbit d’actuació és tot el territori nacional, i actualment compten amb una xarxa de més de 800 cases d’acollida voluntàries que es queden amb els animals fins que poden retornar amb les seves propietàries. L’allotjament pot ser una protectora, una residència o una casa particular.

Es tracta d’una iniciativa de suport a dones maltractades, ja que segons l’Observatori de Violència Cap als Animals, el 59% de les dones en aquesta situació ajornen la seva sortida de la llar si el seu animal de companyia no té garanties de quedar-se en un lloc segur. El motiu és que els maltractadors solen amenaçar les dones amb ferir els seus animals si els abandonen.

beautiful woman walking cute dog in nature VRPNG7W scaled

Amb la signatura d’aquest acord, el consistori es compromet a oferir de forma temporal dues places per a animals de companyia en el centre de protecció animal municipal, fomentar la difusió per trobar cases d’acollida i incloure en els protocols d’actuació aquesta particularitat per actuar en conseqüència.

Redacció / Fotos: VIOPET