El Papiol té un dels lloguers més barats a 30 minuts en tren de Barcelona

A mesura que es retalla la distància amb la ciutat comtal els preus dels pisos van en augment, segons Fotocasa

Viure de lloguer a La Llagosta o Montmeló, al Vallès Oriental, és un 68% més barat que fer-ho al centre de Barcelona. Són dades del portal immobiliari Fotocasa que analitza el mercat de pisos de lloguer en municipis situats en un radi de 30 minuts en tren de la capital catalana. En aquests municipis, el lloguer està per sota dels 9 euros el metre quadrat -La Llagosta (8,8 euros), Montmeló (8,83 euros)-, mentre que a Barcelona es dispara fins als 27,94 euros en algunes zones. En el rànquing també hi ha El Papiol (Baix Llobregat), amb un preu de 9 euros el metre quadrat I a 27 minuts de distància; Mollet del Vallès (9,5 euros); Barberà del Vallès (9,77 euros), o Santa Perpètua de Mogoda (10 euros), amb uns preus de lloguer un 65% més barats que al centre de Barcelona.

Captura de pantalla 2023 01 10 a las 16.07.45

La directora d'estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, assegura que aquestes diferències de preus amb Barcelona "compensa" els llogaters: "Prefereixen un pis allunyat del centre de la ciutat però des d'on puguin accedir-hi ràpidament i on el lloguer sigui sensiblement més barat."

A mesura que es retalla la distància amb Barcelona els preus de lloguer van en augment. A uns vint minuts en tren del centre de Barcelona, les ciutats connectades amb tren i amb lloguers més barats són Molins de Rei (11,13 euros), Cerdanyola del Vallès (11,23 euros) o Montcada i Reixac (11,56 euros).

17c5ecd6 city 46133 166e9db938c

Molins de Rei

Fotocasa ha realitzat aquest estudi en un moment de màxims històrics en el preu dels lloguers i davant la pròrroga de la gratuïtat dels abonaments de Rodalies, que ha empès molts ciutadans a buscar pis fora de la capital. Malgrat això, en el conjunt de les comarques de Barcelona, el lloguer mig és de 15,93 euros el metre quadrat, el més alt de l'estat espanyol.

Al voltant d'aquesta xifra hi ha ciutats pròximes a Barcelona, com l'Hospitalet de Llobregat (13,5 euros), Cornellà de Llobregat (13,15 euros) o Sant Adrià de Besòs (13,66 euros). Dins de la pròpia Barcelona, els pisos de l'entorn de Torre Baró tenen un lloguer mig de 12,4 euros el metre quadrat.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix