Castelldefels i Sant Just encendran les torres de guaita pels drets humans

Els dos municipis participen en una jornada on s’han programat diverses activitats

Aquest dissabte 14 de gener, a les 11h, tindrà lloc una visita guiada per l'exterior de cinc torres de defensa de la segona meitat del segle XVI situades al barri del Poble Vell de Castelldefels (torres de Gabriel Folcher, Climent Savall, Cal Moliner, d'Antoni i de Can Roca de Baix), a càrrec d'Alfonso López Borgoñoz (GREHIC i CECBLL). La sortida es realitzarà des de Can Roca de Baix (Pl. Neus Català). La jornada de sensibilització pels drets humans continuarà a les 13h amb l'encesa amb fums de colors sobre la Torre Barona, a l'Hotel Rey Don Jaime, a càrrec de l'Agrupació de Cultura Popular.

 noticies txt 17230 not fotografia

A la tarda, els actes prosseguiran a les 18h amb les portes oberts per visitar la torre de defensa de Can Roca de Baix. A les 18.30h tindrà lloc l'encesa de bengales i pots de fum sobre les torres de Can Roca de Baix i de Can Gomar (antic Casal de Cultura), a càrrec de l'Agrupació de Cultura Popular; la intervenció de la regidora Lourdes Armengol, Regidora-delegada d'Igualtat, Nova Ciutadania, Salut i Consum i Memòria Democràtica; la lectura del manifest a càrrec de representants d'entitats de la ciutat i el cant del “Viatge a Ítaca” de Lluís Llach.

encesa 3

Aquesta iniciativa està organitzada per l'Ajuntament de Castelldefels, el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, l'Agrupació de Cultura Popular i el Grup de Recerques Històriques de Castelldefels amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner, Generalitat de Catalunya, Consell Insular de Mallorca, Fons Català de Cooperació, Museu Marítim de Barcelona i Grup d'Estudis Històrics de la Mediterrània Occidental del Departament d'Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona.

Captura de pantalla 2023 01 10 a las 5.33.18

A més, de Castelldefels, s’ha afegit també a la iniciativa la Penya del Moro, de Sant Just Desvern. Aquest poblat iber i fortificació medieval hi pren part gràcies a l’organització del Centre d’Estudis Santjustencs, amb l’adhesió de la SEAS, Sant Just Solidari, Justícia i Pau de Sant Just Desvern i la col·laboració del Drac de Sant Just.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix