L'AMB subvenciona projectes alimentaris dels municipis metropolitans

Oberta la convocatòria per a la concessió d'ajuts per reforçar el sistema alimentari i promoure la sostenibilitat integral

L'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert, per primera vegada, una convocatòria de subvencions adreçada als municipis metropolitans per al foment d'activitats vinculades amb l'alimentació sostenible. Aquest pla de subvencions, dotat amb un total de 350.000 euros (150.000 euros per a l'any 2022 i 200.000€ per a l'any 2023), té la voluntat de reforçar el sistema alimentari metropolità a través de les polítiques alimentàries municipals.

aliments 2

Amb aquestes subvencions, l'AMB vol promoure la sostenibilitat integral (econòmica, ecològica, social i cultural) dels sistemes alimentaris locals i alhora avançar cap a sistemes alimentaris sostenibles, ja sigui a escala local o metropolitana.

La vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Montserrat Ballarín, apunta que "aquesta primera convocatòria d'ajuts a projectes alimentaris permetrà que els ajuntaments metropolitans tirin endavant polítiques potents i innovadores al servei de la sostenibilitat i la seguretat alimentària". A més, afegeix que "al territori metropolità tenim una indústria agroalimentària de primer nivell, una indústria que avança tecnològicament i que es reinventa constantment".

FmB4F RWIAAniVK

El pla de subvencions preveu projectes municipals i també propostes que superin l'escala local i que beneficiïn més d'un municipi. Les subvencions atorgades suposaran entre el 70% i el 100% del pressupost del projecte, amb la possibilitat de rebre una subvenció màxima de 25.000€ quan es tracti d'un sol municipi i els imports màxims següents en els projectes de més d'un municipi:

  • 2 ajuntaments, màxim de 60.000 €
 
  • 3 ajuntaments, màxim de 90.000 €
 
  • 4 ajuntaments, màxim de 120.000 €
 
  • 5 ajuntaments o més, màxim de 150.000 €
 

Tots els projectes s'hauran de dur a terme entre l'1 de gener de 2023 i el 31 de desembre del 2023. Els ajuntaments que ho considerin podran executar-los a través d'entitats i empreses del territori.

Ffa3ls5WIAIvYOI

Els objectius que persegueixen aquestes subvencions són:

- Impulsar o consolidar projectes en l'àmbit de les polítiques alimentàries municipals per aconseguir un sistema alimentari metropolità més sostenible, equitatiu i resilient-

- Afavorir les activitats locals de producció, distribució, transformació i consum de productes agroalimentaris de proximitat, sostenibles i/o agroecològics, així com les activitats de reaprofitament, economia circular i reducció del malbaratament alimentaris.

- Promoure la venda directa, els circuits curts de comercialització, la creació de noves infraestructures, la incorporació de nous professionals, la recuperació de terres en desús i noves iniciatives que afavoreixin el sector agroalimentari sostenible.

La convocatòria perquè els municipis presentin les sol·licituds estarà oberta fins al proper 29 de febrer de 2023.

Redacció / Fotos: AMB-Parc Agrari Baix Llobregat-Mira

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix