Sant Just tampoc operarà amb bancs que comencin desnonaments

Imprimeix

A iniciativa del grup municipal d’ICV-EUIA, el ple de l’Ajuntament de Sant Just Desvern ha aprovat una moció que demana a l’Estat que suspengui els processos de les famílies més vulnerables, fins que no existeixi una nova llei hipotecària.

La moció ha estat aprovada amb el vot favorable de l’equip de govern (ICV-EUIA, PSC i Junts per Sant Just) i del Partit Popular i amb l’abstenció de Convergència i Unió.

Sense Policia Local

Entre altres mesures, la moció reclama la dació en pagament com a forma d'extingir els deutes amb les entitats bancàries i la possiblitat de permanència de les famílies en el domicili del litigi amb un lloguer social.

A més, el Consitori sol·licitarà al Jutge Degà que faci arribar mensualment als serveis socials municipals una relació dels processos judicials que podrien finalitzar amb el desnonament de residents en Sant Just Desvern, i que procedeixi a la suspensió de qualsevol acte de desnonament mentre no es verifiquin les clàusules abusives d'alguns contractes hipotecaris.

La moció contempla que els afectats siguin assessorats per l’Ajuntament i que la Policia Local no sigui requerida per col·laborar amb la comitiva judicial en els llançaments hipotecaris.

Redacció | Foto: Arxiu