Renfe tornarà les fiances dels abonaments gratuïts a partir de dilluns

Imprimeix

També es poden aconseguir els nous abonaments, que s'hauran de gastar abans del 30 d'abril

Ha arribat l’hora del retorn de les fiances de 10 i 20 euros que van pagar els usuaris per poder viatjar gratuïtament amb Renfe. Més d'un 80% han estat de Rodalies i un 15%, de Mitjana Distància. La resta són descomptes del 50% per als trens Avant. A partir de dilluns vinent, 9 de gener, la companya retornarà les fiances als abonaments comprats amb targeta. Els usuaris que van pagar en efectiu podran reclamar-les a les estacions a partir del diumenge 15.

retonr abonaments 2

Condicions

Així, per tal que se'ns torni la fiança, cal haver fet amb aquell abonament un mínim de setze viatges entre l'1 de setembre i el 31 de desembre. Si no s'ha fet aquest nombre mínim de viatges, no es podrà recuperar. Tampoc es retornarà la fiança als usuaris que, en tres ocasions o més, hagin reservat plaça en un tren de mitjana distància i finalment no hagin viatjat. Renfe ja ha retirat més de 200 abonaments a tot l'estat per aquest motiu.

Els abonaments de Rodalies i Mitjana Distància continuen sent gratuïts durant tot el 2023. Les noves targetes ja es poden comprar des del 28 de desembre i seran vàlides per fins al 30 d'abril. Igual que fins ara, per adquirir l'abonament cal dipositar una fiança de 10 euros pels títols de Rodalies i de 20 euros per Mitjana Distància. Els abonaments es poden adquirir durant tot el període de vigència. Ja se n'han venut 230.000, segons informa Renfe.

Redacció / Fotos: Arxiu