Renfe tornarà les fiances dels abonaments gratuïts a partir de dilluns

També es poden aconseguir els nous abonaments, que s'hauran de gastar abans del 30 d'abril

Ha arribat l’hora del retorn de les fiances de 10 i 20 euros que van pagar els usuaris per poder viatjar gratuïtament amb Renfe. Més d'un 80% han estat de Rodalies i un 15%, de Mitjana Distància. La resta són descomptes del 50% per als trens Avant. A partir de dilluns vinent, 9 de gener, la companya retornarà les fiances als abonaments comprats amb targeta. Els usuaris que van pagar en efectiu podran reclamar-les a les estacions a partir del diumenge 15.

retonr abonaments 2

Condicions

Així, per tal que se'ns torni la fiança, cal haver fet amb aquell abonament un mínim de setze viatges entre l'1 de setembre i el 31 de desembre. Si no s'ha fet aquest nombre mínim de viatges, no es podrà recuperar. Tampoc es retornarà la fiança als usuaris que, en tres ocasions o més, hagin reservat plaça en un tren de mitjana distància i finalment no hagin viatjat. Renfe ja ha retirat més de 200 abonaments a tot l'estat per aquest motiu.

Els abonaments de Rodalies i Mitjana Distància continuen sent gratuïts durant tot el 2023. Les noves targetes ja es poden comprar des del 28 de desembre i seran vàlides per fins al 30 d'abril. Igual que fins ara, per adquirir l'abonament cal dipositar una fiança de 10 euros pels títols de Rodalies i de 20 euros per Mitjana Distància. Els abonaments es poden adquirir durant tot el període de vigència. Ja se n'han venut 230.000, segons informa Renfe.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
156

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix