Adjudicat el contracte de redacció del projecte del quart carril a l’AP-7

Imprimeix

L'actuació té per objecte incrementar la capacitat de l'autopista AP-7 entre els enllaços de Martorell i Vilafranca Centre i l'import ha estat de tres milions d'euros

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha adjudicat un contracte de serveis per a la redacció del projecte d’“Ampliació a quart carril en l'autopista AP-7 des de l'enllaç de Martorell fins a l'enllaç de Vilafranca Centre”. L'import d'adjudicació ha estat de tres milions d'euros (IVA inclòs).

L'actuació té per objecte incrementar la capacitat de l'autopista AP-7 entre els enllaços de Martorell i Vilafranca Centre, mitjançant l'addició d'un quart carril, en una mica més de  vint-i-tres quilòmetres d'autovia, i per al que s'estima un import de 140 milions d'euros (IVA inclòs).

thumb ambito actuacion

El 31 d'agost de 2021 va finalitzar la concessió de l'autopista AP-7 Tarragona–La Jonquera, la qual cosa va suposar deixar lliure de peatge 258 km d'autopista a Catalunya. Això ha permès que, juntament amb la resta dels trams d'autopista alliberats en 2020 i 2021 (que sumen més de 450 km), actualment la Xarxa de Carreteres de l'Estat a Catalunya estigui lliure de peatge.

Des que van finalitzar les concessions, Mitma ha estat treballant per a adequar les autopistes a la nova realitat. Els estudis realitzats amb caràcter previ a l'alliberament de l'autopista ja van anticipar un significatiu increment de trànsit i la necessitat de posar en marxa actuacions, com la que s'acaba d'adjudicar i a la qual se li aniran sumant unes altres pròximament, totes elles consensuades amb el territori.

Aquesta actuació ja va ser presentada pel secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores, en una reunió mantinguda el mes d'abril passat amb alcaldes de la zona i representants de la Generalitat a Vilafranca del Penedès.

Redacció / Foto: Mitma-Google Maps