Gavà: Tolerància zero amb els vàndals del làser

Segons ha informat el Consistori en un comunicat, la mesura suposa la modificació de l'ordenança de civisme i ha estat acordada després que Aena, la gestora dels aeroports espanyols, denunciés el mes passat l'augment de persones que utilitzaven aquest tipus de punters làser contra els avions, amb l’evident risc de dificultar la feina dels pilots.

L'ordenança contempla altres accions que puguin afectar la navegació aèria, de manera que s'aplicarà als que molestin amb aquest tipus de senyals a altres conductors, com els de vehicles lleugers, autobusos o maquinària pesada.

42 denúncies

Fins a 42 denuncies es van tramitar al llarg del 2011 per aquesta  perillosa pràctica, i 35 queixes més s’han fet ja durant aquest any, segons ha informat l’aeroport del Prat.

Segons Aena, l’aproximació a un aeroport requereix d’un grau de concentració molt elevat perquè l’avió aterri a la pista assignada.

És per això que qualsevol distracció pot tenir “conseqüències greus”, de manera que l’ús d’un dispositiu làser contra la cabina de l’aeronau suposa un clar risc contra la seguretat aèria

Seguretat aèria en risc

Aena, els Mossos d’Esquadra, la Policia i l’Ajuntament del Prat estan treballant conjuntament per posar fi aquesta pràctica que posa en risc la seguretat aèria.

L’augment de la pressió policial a les platges del Prat ja ha permès localitzar alguns dels autors.

En altres aeroports espanyols com el de Màlaga o el de Manises (València) també s’han registrat casos d’enlluernament per punters làser, que en països com Austràlia o els Estats Units està sancionat amb penes de presó.

H. M. | Foto: H. Marín
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix