Tornaran els controls per la Covid-19 a l’Aeroport del Prat

Imprimeix

Se’ls demanarà als viatgers que venen de la Xina una prova negativa o bé la pauta de vacunació completa per poder entrar al país

El ministeri de Sanitat ha anunciat que es faran test d'antígens a diverses instal·lacions aeroportuàries espanyoles, entre els quals hi ha l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, i que augmentarà la vigilància per detectar noves variants. Una decisió obligada abans no s'acabi l'any davant de l’esclat de contagis a la Xina i les mesures preses per Itàlia o els Estats Units. Així, el govern espanyol ha anunciat en roda de premsa que imposarà controls als aeroports per detectar casos de covid entre viatgers que vinguin de la Xina. A més, els demanarà una prova negativa o bé la pauta de vacunació completa per poder entrar al país. La ministra, Carolina Darias, però, no ha posat data a aquestes mesures, que encara s'han d'implementar.

650108ae 93b5 4e94 b936 c6d7295db639 16 9 aspect ratio default 0

Pel que fa a les vacunes, Darias ha aclarit que cal la pauta completa de qualsevol vacuna aprovada per l'OMS. Això inclou les vacunes xineses, l'eficàcia de les quals s'ha posat en dubte per a noves variants com l'òmicron.

Redacció / Fotos: Arxiu-Ara