Interrompen al Ple de Sant Just per denunciar el problema de l’habitatge

Imprimeix

Un grup de joves del municipi, que van tenir problemes amb la Policia Local, van poder llegir un manifest i van reclamar més possibilitats per viure

El darrer Ple de l’any a Sant Just Desvern ha estat mogut. I és que, segons informa Ràdio Desvern, un grup de joves va interrompre sota el lema “gent sense casa i casa sense gent” i van llegir un manifest on exposaven la situació dels pisos de protecció oficial a Sant Just i concretament l’última promoció a Mas Lluí.

ple desembre

Arran Sant Feliu-Sant Just, havia fet una convocatòria de concentració el mateix dia a la plaça de l’Ajuntament sota el lema “Les joves ens quedem”, una convocatòria que es va traslladar, posteriorment, al ple.

FiKG4GoWIAcL7k6

FiKG4hZXgAAvmkg

Segons apunta la ràdio municipial, se’ls va demanar que esperessin fins al final del Ple, on podrien exposar la seva demanda en forma de prec o pregunta. Finalment, cap al final del Ple, en un dels precs, van poder preguntar què es pensava fer per tal que els i les joves santjustencs tinguin accés als habitatges de compra o lloguer del poble. Segons Ràdio Desvern, exposaven que l’última vegada que se’ls havia preguntat per l’última promoció de l’IMPSOL a Mas Lluí van respondre que també havia estat una sorpresa per ells i elles, però que recentment Arran havia publicat que Gina Pol, primera Tinent d’Alcalde i primera secretària del PSC a Sant Just, va participar en la redacció de les bases i que, per tant, el consistori havia tingut poder de decisió.

img01 ca ES

Davant d’aquests punts, els joves volien saber si l’Ajuntament es comprometrà a fer alguna cosa davant els futurs 180 pisos de protecció oficial que es construiran en breus a la Carretera Reial. Mostraven així la voluntat de poder emprendre certes accions abans que sigui massa tard.

L’alcalde, Joan Basagañas, va posar de manifest que les bases d’aquests darrers pisos de Protecció Oficial les crea en última instància l’IMPSOL, i que tot i que es va permetre que Promunsa participés en l’elaboració inicial d’aquestes bases, l’IMPSOL va ser qui va prendre la decisió final. Promunsa va establir doncs en un inici els col·lectius preferents: set pisos per famílies amb necessitats especials, deu pisos per joves menors de 35 anys, dotze  per majors de 35 anys i un habitatge per persones amb mobilitat reduïda. L’alcalde va explicitar que Promunsa no és qui fa les bases i el concurs, i que aquest punt es regeix per la Llei de l’Habitatge i els criteris propis que té l’IMPSOL.

proyecto mas llui parc p10 sant just

Demanda

Com relata Ràdio Desvern, els i les joves van exposar en aquest punt les dades de la demanda d’habitatge de protecció oficial. Van remarcar una demanda on el 90% eren joves, unes xifres que no quedaven reflectides en l’oferta final. Demanaven d’aquesta manera solucions en les promocions d’habitatges que estan per venir. L'alcalde va assenyalar així que els col·lectius preferents d'aquests futurs pisos es decidiran després de les eleccions en el proper mandat. 

Fkm8B4GXoAAIQYJ

Fkm8B4IXEAA9lxt

Finalment, les joves van voler denunciar que en el moment d’entrar al Ple se’ls havia prohibit el pas en un primer moment per part de la Policia Local posant com a primer motiu la Covid-19. Van indicar que posteriorment havien continuat seguint-los i esperant-se a la sala de plens en el que van determinar de “posició intimidatòria”. L’alcalde es va limitar a dir que desconeixia el motiu de l’actuació policial I que l’estudiaria, segons la ràdio municipal.

Redacció / Fotos: Eulàlia Formentí-Arxiu-Aj. Sant Just Desvern-Arran