Posen en marxa a Cornellà una 'botiga' contra la probresa

Imprimeix

La iniciativa, denominada La Botiga Solidària, compta amb la col·laboració de prop de 30 entitats locals, integrades al consell municipal de serveis socials, per tal de donar una resposta immediata als col·lectius més vulnerables, és a dir, els que més estan patint la crisi.

A Cornellà, més del 18% dels seus residents estan actualment en situació d’atur. Tres de cada 10 catalans es troben en risc d’exclusió social pel seu nivell de pobresa, mentre que més de la meitat tenen dificultats per a arribar a finals de mes, segons dades de la darrera enquesta de Condicions de Vida i Hàbits de la Població 2011 de la Diputació.

Excedents i donacions 

Els aliments que es distribuiran procediran del banc d’aliments, de la Unió Europea, d’excedents dels establiments i mercats municipals, de supermercats i de les donacions de particulars que s’han de realitzar a través de les diferents associacions de veïns de la ciutat, han informat fonts municipals en un comunicat.

Un dels propòsits del projecte és "homogeneïtzar els recursos i optimitzar els esforços que realitzen les diferents entitats de la ciutat que treballen en l’àmbit social", han subratllat des de l’Ajuntament, liderat pel PSC i que ha impulsat un Acord Social Contra la Crisi.

L’Àrea d’acció social de l’ajuntament serà l’encarregada de canalitzar i determinar la quantitat d’aliments que rebrà cada família en funció del nombre de membres i els seus recursos.

L’espai, que compta amb la col·laboració de prop d’un centenar de voluntaris, estarà obert dues tardes a la setmana. La seva ubicació és a l'antiga fàbrica de teixits Can Bagaria de Cornellà.

Redacció | Foto: Arxiu