Sant Andreu no operarà amb bancs que promoguin desnonaments

Imprimeix

Fonts municipals han explicat que la moció ha estat aprovada amb els votsd el PSC, ICV-EUiA, CiU, ERC, D3.0 i PxC han aprovat una moció-amb l'abstenció del PP.

L’Ajuntament extableix d’aquesta manera la seva voluntat d’evitar desnonaments. A Espanya, Tenerife i Vigo han aprovat mesures similars.

La moció demana la suspensió dels desnonaments per als col·lectius "veritablement vulnerables" i que aquesta mesura es mantingui fins que es promulgui una nova normativa hipotecària que contempli, entre altres, la dació en pagament i la possibilitat de permanència del deutor en el domicili sota un lloguer social.

"Aquest cessament d’operacions es realitzarà de forma immediata per aquells productes bancaris no subjectes a cap tipus de penalització per rescissió contractual"han indicat des de l’Ajuntament.

La moció també insta al Govern d'Espanya a realitzar les modificacions legislatives oportunes per evitar els desnonaments i el sobre endeutament futur, realitzant els tràmits oportuns per modificar la llei hipotecària, la llei d'enjudiciament civil, la llei de regulació del mercat hipotecari, la llei de disciplina i intervenció de les entitats de crèdit i la llei de subrogació i modificació de préstecs hipotecaris, incloent els crèdits hipotecaris.

Redacció | Foto: Arxiu