CCOO denuncia l’acomiadament d’una treballadora de la Fundació Portolà

Volia presentar-se a la candidatura del sindicat que havia d’escollir els membres del comitè d’empresa

El sindicat CCOO ha denunciat que l'empresa Fundació Privada Gaspar de Portolà de Sant Feliu de Llobregat, ha acomiadat una treballadora per presentar-se a la candidatura d'aquest sindicat, per escollir els membres del comitè d'empresa. La treballadora acomiadada, monitora del centre especial de treball, de 45 anys i amb cinc anys i d'antiguitat a l'empresa va rebre, a principis de mes, una notificació en la qual es procedia a "extingir la seva relació laboral i procedir al seu acomiadament disciplinari". Segons el sindicat, l'empresa era coneixedora que aquesta treballadora es presentava a les eleccions sindicals per CCOO. “Li han fet un acomiadament disciplinari amb falses acusacions difamatòries cap a la treballadora, referent sindical, i contra el sindicat, considerant que aquest acte no és una mera aplicació del conveni col·lectiu, sinó una vulneració del dret a la llibertat sindical”, explica. Altres membres de la candidatura de CCOO han rebut pressions, afegeix CCOO, amb canvis de lloc de treball, prohibicions de parlar sobre aquest tema, perquè desistissin de formar part de la candidatura electoral.

FfB1BVcX0AIGwdo

D’altra banda, el sindicat afirma que l'empresa ha intervingut en el procés informant de manera esbiaixada a les persones treballadores, fent retrets per presentar-se per CCOO, separant treballadors del seu habitual lloc de treball, amenaçant de sancions per informar i demanar la signatura per la seva candidatura. “Les persones treballadores denuncien maniobres per part de l'empresa tendents a controlar les decisions de les meses electorals, dificultant la creació d'un òrgan de representació i defensa laboral, contemplat en la llei, situant a la cap de finances i a la gerent (en tractar-se de càrrecs directius queden excloses per llei) com a presidenta titular i suplent de la mesa electoral, allargant innecessàriament el calendari electoral i signant la carta d'acomiadament de la candidata de CCOO”, explica el sindicat.

La Fundació Privada Gaspar de Portolà mai ha tingut representació sindical, afirma CCOO. “El grup de treballadores i treballadors de l'empresa Fundació Portolà no sabien que en presentar una candidatura per representar els seus companys i companyes es veurien involucrats en un veritable malson. L'intent d'exercir un dret democràtic, ja als inicis del segle XXI, ha suposat, almenys fins ara, un acomiadament i una situació a l'empresa de pressió i amenaces”, manifesta el sindicat.

“I ens preguntem per què la UGT ha acceptat la participació i control en la mesa electoral de les dues directives de l'empresa? Per què no s'ha oposat a un calendari electoral que dilata el procés innecessàriament a més de 5 mesos? Per què s'ha situat al costat de l'empresa en totes les reclamacions presentades?”, afegeix.

bona portola

La Fundació Portolà és un Centre Especial de Treball, amb 148 persones treballadores i més del 45% del seu pressupost provinent de subvencions públiques i donacions, que manifesta voler ser referent en bones pràctiques, qualitat i innovació en la integració social i laboral de persones amb discapacitat d'especials dificultats amb un creixement sostenible. 

Comissions Obreres ha iniciat totes les accions legals per revertir la situació, garantir el procediment democràtic i sense ingerències de l'empresa i reclamar la nul·litat de l'acomiadament i la readmissió de la treballadora.

Redacció / Fotos: Fundació Privada Gaspar de Portolà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix