El nou itinerari de vianants i ciclistes a la BV-2002 ja és una realitat

Imprimeix

Enllaça els municipis de Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló

La carretera BV-2002 disposa d’un nou tram de via segregada per a vianants i ciclistes entre la rotonda de l’estació dels FGC de Santa Coloma de Cervelló i el camí dels Cavallers a Sant Vicenç dels Horts, de 1.401 metres de longitud. Aquest matí s’ha organitzat una visita per conèixer de prop el nou itinerari, juntament amb diverses actuacions de seguretat viària, que ha comptat amb l’assistència del diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, i dels alcaldes de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, i de Santa Coloma de Cervelló, Jordi Bartolomé.

Itinerari bicis vianants 2022 12 13 at 13.03.51

L’alcalde Miguel Comino ha valorat la tasca conjunta entre administracions: “Cal agrair especialment a la Diputació el fet de pensar-hi en les nostres necessitats i fer possible un projecte que uneix de manera segura dos municipis i que també facilita l’accés al Parc Agrari, a més d’arribar fins a l’entrada del barri de Sant Roc”. “A més”, ha afegit, “aquest camí ens apropa a la rotonda de les Ovelletes, on hi haurà una transformació completa en els pròxims mesos gràcies al treball conjunt de Diputació, Ministeri i Ajuntament”. D'altra banda, l'alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Jordi Bartolomé, ha dit que "és una satisfacció que l'itinerari sigui ja una realitat perquè es connecten els dos municipis de manera saludable, i a tocar del Parc Agrari."

L’itinerari s’ha construït en plataforma única compartida amb paviment de formigó amb acabat de color. Té tres metres d’amplada i va paral·lel a la carretera, segregada amb una barrera de contenció mixta d’acer i fusta, i d’una barana de fusta integrada en el límit amb el canal. Aquest tram compta amb miradors per potenciar les visuals cap al canal i el Parc Agrari, respectant-se i preservant-se també l’arbrat existent. La inversió ha estat d’1.829.184 euros, a càrrec de la Diputació de Barcelona.

enllaçsvh santacolometa

El diputat Pere Pons ha assenyalat que “hi haurà un abans i un després amb les comunicacions a peu entre Santa Coloma i Sant Vicenç; generem seguretat pels vianants i recorreguts saludables, al costat del canal i d’un paisatge idíl·lic que fa de llindar entre allò urbà i el Parc Agrari”. El nou vial salva els desnivells i amples del marge del canal, manté l’actual drenatge de la carretera i s’adeqüen els diferents ponts d’accés al Parc Agrari, i es connecta amb el marge oposat de la carretera mitjançant nous passos de vianants regulats amb semàfor. També s’han instal·lat fanals solars autònoms.

El trajecte Ovelletes–Pallejà, en 5 minuts

D’altra banda, també a la carretera de Sant Boi (BV-2002) però ja al seu pas per Sant Vicenç dels Horts, s’han inclòs tot un seguit d’actuacions en diferents cruïlles amb una coordinació i millora dels semàfors. Entre d’altres, aquestes millores permeten reduir de 15 a 5 minuts la quantitat de temps necessari per travessar Sant Vicenç dels Horts, des de la rotonda de Les Ovelletes fins a la sortida cap a Pallejà.

Sincronització DSC 0471 v2

Fj3bTtbX0AECFRl

L’alcalde Miguel Comino ha celebrat aquesta millora com a “molt positiva, ja que permetrà esponjar la circulació rodada pel centre del municipi”, recordant que fins ara molts vehicles optaven per entrar al casc urbà en lloc de fer-ho per la carretera de Sant Boi, per on es trigava més temps. Ara es pot travessar el municipi de punta a punta per la BV-2002, amb uns intervals de temps que van dels 3 als 5 minuts”, ha assegurat.

Semàfor a demanda

Finalment, també s’ha implementat un pas de vianants semaforitzat al PK 0,850 de la carretera de Torrelles (BV-2005) i s’ha ubicat la parada de bus al centre de la calçada, amb la corresponent senyalització horitzontal i vertical. Així mateix, s’ha construït una vorera al llarg del marge dret de la carretera que permet l’accés a la parada de bus i al pas de vianants, des del vial lateral.

c8642709 54e1 4f5f 9db6 d01e2f3c86d7 1

c8642709 54e1 4f5f 9db6 d01e2f3c86d7

A més, també s’han generat voreres a l’altra banda de la carretera, al marge esquerre, que recull els moviments dels vianants, tant els que creuen des de la carretera com els que arriben des del carrer de Sant Joan. La inversió realitzada en aquestes actuacions ha estat de 457.478 euros finançats en un 40% per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el 60% restant per la Diputació de Barcelona.

Les accions de la Diputació de Barcelona responen als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar” i 9 “Indústria, innovació i infraestructures”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts