Els treballadors d'Aena anuncien diverses jornades de vaga al Prat

En total hi haurà sis jornades d'aturada (el 22, 23, 30 i 31 de desembre, i també el 6 i 8 de gener) durant 24 hores

Els treballadors i treballadores de les empreses del grup Aena han anunciat diverses jornades de vaga durant les festes de Nadal als aeroports de tot l'estat espanyol, entre els quals hi ha el Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. El sindicat CCOO, amb representació majoritària, registrarà aquesta setmana sis jornades d'aturada: el 22, 23, 30 i 31 de desembre, i també el 6 i 8 de gener.

ccoo aena 1

Comissions Obreres exigeix recuperar la paga de productivitat pendent del 2020, tot recalcant que el trànsit aeri ha tornat als nivells preCovid. "El repartiment de dividends als accionistes privats està autoritzat i els treballadors exigim la recuperació del que ens correspon", insisteixen. A l'aeroport del Prat hi ha 1.100 treballadors cridats a la vaga.

En un comunicat, CCOO retreu al Ministeri de Transports i a les empreses del grup -Aena, Enaire i Aeroport Regió de Múrcia- que mostrin "bones paraules" però no s'estigui materialitzant l'acord per recuperar la paga de productivitat. El sindicat recorda que ja va amenaçar de fer vaga durant el pont de la Puríssima, una aturada que finalment van descartar pel compromís del Ministeri de resoldre el conflicte. "No permetrem que continuï demorant-se la resposta", adverteix CCOO amb la convocatòria de vaga de les festes de Nadal. Durant els sis dies anunciats, la previsió és aturar l'activitat durant 24 hores. Si passat el 8 de gener tampoc hi hagués entesa, avisen, repetiran la vaga durant la Setmana Santa.

ccoo aena 3

Per la seva part, fonts d'Aena apunten que els pròxims deu dies seguiran les converses amb els representants dels treballadors i del govern espanyol per arribar a un acord i evitar l'impacte de la mobilització laboral al servei aeri durant les festes de Nadal.

Redacció / Fotos: CCOO-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix