Els municipis d’Esplugues, Abrera i Vallirana tindran menys soroll

Imprimeix

Mitma ha licitat obres de protecció acústica entorn de trams de la Xarxa de Carreteres de l'Estat per valor de 6,2 milions d'euros

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat al novembre dos contractes d'obres per a implantar mesures de protecció acústica entorn de la Xarxa de Carreteres de l'Estat, a la província de Barcelona. D'una banda, 5,8 milions d'euros (IVA inclòs), en diversos trams de les carreteres A-2, AP-7, B-23 i B-30, a les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat i, d'altra banda, 437.265,76 euros (IVA inclòs), en la sortida aquest dels túnels de Vallirana, de l'autovia B-24. A més, es troben en fase de projecte actuacions amb una inversió estimada addicional de 14 milions d'euros.

thumb image004 0

Les intervencions estan incloses en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), que contempla invertir fins a 302 milions d'euros (sense IVA) dels fons NextGenerationEU per a dur a terme actuacions de sostenibilitat, eficiència energètica i acció contra el soroll en la Xarxa de Carreteres de l'Estat.

En el marc del primer contracte, es contemplen les següents actuacions:

-Autovia A-2, del quilòmetre 582,500 al 587,500, que, al seu torn, es divideix en dues zones d'actuació en el terme municipal d'Abrera:

thumb image002 0

anbrera mitma

-Autopista B-23 del quilòmetre 1,000 al 1,500, en el terme municipal d'Esplugues de Llobregat: es realitzarà la prolongació en sentit Barcelona de la pantalla existent en el marge esquerre, entorn del ramal de sortida cap al carrer Gaietà Faura.

vallirana soroll

thumb image005

El segon contracte, per part seva, contempla actuacions en el tram de l'autopista B-24 entre el quilòmetre 3,200 i 3,600, al seu pas pel barri de La Llibra Casanova, situat en el marge dret de la carretera, en el terme municipal de Vallirana, diferenciant dos trams:

Redacció / Fotos: Google Maps-Mitma