Presumptes irregularitats en el servei de neteja i de recollida de residus

El grup municipal de la CUP-Molins de Rei vol que s’investigui l’accident laboral d’un treballador i els sindicats han denunciat també el mal estat dels vehicles i la vulneració d’alguns drets laborals en matèria de descans o l'estat dels locals que funcionen com a base

El passat dijous 10 de novembre, un treballador de l'empresa privada que a Molins de Rei presta el servei de neteja viària i de recollida de residus va patir un accident laboral. L'estrep del camió en el qual anava es va trencar mentre el vehicle estava en marxa. “Per fortuna, les lesions patides sembla que són lleus, tenint en compte que l'accident podria haver tingut unes conseqüències realment tràgiques”, explica la CUP-Molins de Rei.

limpieza calles

Segons diverses fonts, afegeix el grup municipal, el camió en què feia el servei tenia una antiguitat de més de vint-i-cinc anys. “L'empresa l'hauria portat de Galicia a mode de vehicle de substitució; una substitució que, segons fonts sindicals, ja s'allarga inexplicablement des de fa mesos”, segons la CUP-Molins de Rei. Cal remarcar que els sindicats han denunciat obertament el mal estat dels vehicles. Alhora, també denuncien com es vulneren sistemàticament alguns dels drets laborals de les persones treballadores del servei, en particular en matèria de descansos, o l'estat dels locals que funcionen com a bases del servei. 

Des de la CUP “exigim al govern sociovergent que investigués de forma exhaustiva les circumstàncies en què havia succeït l'accident laboral del treballador del servei extern de recollida de residus, per tal denunciar en cas de trobar indicis d'infraccions en l'àmbit del treball.”

deixalleria2

A més, es denuncia també “l'opacitat pel que fa a la gestió del servei; la dificultat de cara a fiscalitzar tant la qualitat del servei com el fet que es garanteixin en tot moment els drets i la seguretat laboral de les persones treballadores que el fan possible. De nou, ben diferent seria tot plegat si la prestació fos directe per part de l'Ajuntament” i s’afegeix que “és un tema de voluntat. Això es veu clarament quan, des del govern de Xavi Paz, diuen tan tranquil·lament que això és un tema entre l'empresa i els treballadors. L’ajuntament ha de vetllar perquè la qualitat del servei sigui òptima i es respectin en tot moment els drets, les condicions i la seguretat laboral de les persones treballadores d'aquest.”

Redacció / Fotos: Aj. Molins de Rei-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix