SATSE reclama més infermeres per a les Urgències de l'Hospital de Sant Boi

L'organització sindical, juntament amb la resta de membres del Comitè d'Empresa, va alertar fa mesos dels problemes que suposaria augmentar la població de referència  amb la incorporació de Cervelló, Corbera, La Palma i Vallirana sense adequar plantilles i instal·lacions

El sindicat SATSE Catalunya ha reclamat un increment del personal d'infermeria al servei d'Urgències de l'Hospital de Sant Boi de Llobregat. En un comunicat, l'organització posa en relleu que la manca de personal se suma al poc espai per atendre els pacients, fet que comporta esperes de més de dotze hores per ser atesos.

FivbhLMXwAQyqjH

En aquest sentit, assegura que fa gairebé un any es va traslladar la situació a la direcció via comitè d'empresa, però que no hi ha trobat cap solució, tot i la previsió que calien millores pel que fa a l'atenció pública. Segons els delegats de SATSE aquesta situació era previsible, ja que, el gener de 2022 el Parc Sanitari de Sant Joan de Déu va augmentar la seva població de referència en 40.000 ciutadans, atenent les urgències de quatre municipis més que abans (Cervelló, Corbera, La Palma i Vallirana). Des d'un principi, els representants dels treballadors van alertar de la necessitat d'ampliar el nombre de boxes i d'incorporar personal fix de tots els estaments en urgències i pediatria per a poder donar sortida a l’augment de la càrrega assistencial. “No ens van fer cas llavors i porten pràcticament un any tancant l'orella a les nostres demandes” expliquen els delegats de SATSE a l'Hospital de Sant Boi.

LVvtVWoC

Fhl4hntWYAIe4w5

El sindicat exigeix de manera urgent que es prenguin mesures perquè els pacients amb criteri clínic siguin ingressats en un temps raonable, així com disposar de boxes lliures per fer una atenció adequada. “Exigim amb urgència que l'empresa prengui les mesures necessàries perquè els pacients amb criteri clínic per a ser ingressats, puguin fer-ho en un temps raonable” argumenten i afegeixen que “també és imperatiu disposar de boxes lliures per a poder atendre adequadament els pacients que van arribant nous a les urgències.”

FhxsiLAXEAERrKV

Després de mesos de concentracions, diverses cartes i accions de protesta per part del conjunt de professionals a través del Comitè d'Empresa, la direcció del centre “encara no ha solucionat el problema” de la saturació permanent que pateixen les urgències.

Redacció / Fotos: Arxiu- SATSE

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix