L’Hospital Moisès Broggi ofereix un tractament quimioteràpic a domicili

Imprimeix

Està dirigit a pacients d’onco-hematologia amb síndrome mielodisplàstica (SMD) amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida

El Servei d'Hematologia Clínica de l'Hospital Universitari de Sant Joan Despí (Complex Hospitalari Moisès Broggi) i l'Institut Català d'Oncologia han impulsat un servei de tractament quimioteràpic a domicili per a pacients d'onco-hematologia amb síndrome mielodisplàstica (SMD).

Chemotherapy with acral cooling

Fa un any que tots dos tenen un programa d'atenció domiciliària per a aquests pacients, que tenen un mal funcionament de la medul·la òssia. L'objectiu és la millora la qualitat de vida dels pacients i del seu entorn. La cap clínica d'Hematologia del Moisès Broggi, Maria Elena Cabezudo, i la cap del Servei d'Hematologia Clínica de l'ICO, Anna Sureda, han destacat que aquest és un primer pas, ja que és vol ampliar el servei a altres patologies oncològiques.

El programa ofereix una atenció dels pacients hematològics que reprodueix el mateix circuit que rebrien si assistissin presencialment a l'hospital de dia, garantint la seguretat clínica, així com l'assistència personalitzada i l'atenció integral. En concret, va des de la valoració de la malaltia, la prescripció mèdica, l'administració del fàrmac subcutani a domicili, fins a l'educació sanitària, en la qual s'ofereix coneixement sobre la patologia, el tractament recomanat per al pacient i els seus potencials beneficis.

Vuit pacients i 145 sessions de tractament

Des del desembre del 2021, s'han inclòs al programa vuit pacients que han representat unes 145 sessions de tractament a domicili. Es tracta de pacients que precisen visites i tractaments a l'hospital en períodes molt curts de temps, així com administracions en períodes ininterromputs de dies.

c1ae5b9d0b302e5d7c94c533dd3969860785b448

Les infermeres de la Unitat d'Hospitalització a Domicili són les que administren el tractament i fan el seguiment clínic durant aquest període. El servei permet també descarregar la pressió hospitalària de l'hospital de dia i el servei ambulatori.

Redacció / Fotos: Arxiu