Llum verda a la prolongació de la línia Baix Llobregat-Anoia d’FGC

La Generalitat licita la part principal de l’obra i quan sigui una realitat, el 2029 o 2030, els seus usuaris no hauran de baixar del tren si volguessin seguir cap al Vallès

La Generalitat licita la part principal de l'obra de connexió entre les dues línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Així, es prolongarà l'actual línia del Baix Llobregat-Anoia, que actualment s'acaba a plaça Espanya, fins a l'estació de Gràcia, on enllaçarà amb l'altra gran línia de FGC, la del Vallès, a través d'un nou túnel de quatre quilòmetres (transcorrerà per la Gran Via, el carrer Urgell, la plaça Francesc Macià i la travessera de Gràcia). Hi haurà dues noves estacions: Hospital Clínic --on hi haurà l'enllaç amb l'L5-- i Francesc Macià --on hi haurà l'enllaç amb el tramvia--. Les estacions de plaça Espanya i Gràcia es remodelaran.

fgc prolongacio 1

Un cop s'adjudiqui les obres, es preveu que a l'estiu comencin els treballs per fer el pou d'atac des d'on ha d'entrar la tuneladora. Un projecte que tindrà un cost total de 430 milions d'euros, i hauria d'estar acabada el 2029 o 2030. Actualment, la línia del Baix Llobregat-Anoia té 23 milions de viatgers anuals, i amb aquesta prolongació s’espera que guany molts més.

Per tant, un usuari de Sant Boi de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Vicenç dels Horts, Martorell o Cornellà podrà anar fins a Gràcia sense baixar del tren. Si allà volgués seguir cap al Vallès, sí que hauria de fer un transbordament a la mateixa estació.

Redacció / Fotos: FGC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix