Cornellà de Llobregat acull l’exposició-joc “Consum Conscient”

Imprimeix

És una mostra de la Diputació de Barcelona, ubicada al Parc Esportiu Llobregat, que dona a conèixer els aspectes més bàsics i útils amb relació a la compra de productes i la contractació de serveis

La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat van estrenar la nova exposició-joc “Consum Conscient” per donar a conèixer els aspectes més bàsics i útils amb relació a la compra de productes i la contractació de serveis. Es tracta d’una nova proposta lúdica i vivencial, centrada en un joc interactiu accessible des de qualsevol dispositiu mòbil amb el suport de panells expositius. La mostra es va inaugurar al vestíbul del Parc Esportiu del Llobregat, a Cornellà de Llobregat, i es podrà visitar fins al 14 de desembre de 2022.

Captura de pantalla 2022 11 22 a las 18.36.42

L’exposició, produïda per la Diputació de Barcelona a través de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, introdueix diversos conceptes vinculats amb el consum d’una manera lúdica i divertida, mitjançant la immersió de les persones visitants en una realitat paral·lela a través del joc virtual. La mostra explica les i els joves conceptes bàsics com ara “factures de compra”, “tiquets de compra”, “condicions dels contractes”, “drets i deures”, etc. i incideix en la importància de llegir amb atenció els missatges (“ofertes”, “promocions especials”, etc.), d’entendre els elements de tot procés de compra (“reclamació”, “devolució”, etc.) i prendre consciència de què suposa realitzar una compra i contractar serveis. L’exposició compta amb una Guia Pedagògica adreçada al professorat per abordar aquest tema a l’aula abans, durant i després de la visita.

Captura de pantalla 2022 11 22 a las 18.35.49

L’accés a l’exposició-joc és lliure i gratuït. L’horari del Parc Esportiu del Llobregat de Cornellà de Llobregat és de dilluns a divendres de 7 a 22 h, dissabtes de 8 a 20 i diumenges de 9 a 14 h. La mostra està oberta tant a grups escolars com a visitants particulars. Posteriorment estarà disponible per a viatjar per tot el territori, incorporada com a nou recurs expositiu del catàleg d’Exposicions de Consum que la Diputació de Barcelona ofereix als municipis de la província, complementàriament a les Unitats Mòbils d’Informació al Consumidor UMICS la difusió de materials divulgatius, o els tallers de sensibilització, entre d’altres. L’exposició-joc s’ha dissenyat especialment com a mostra itinerant per instal·lar-se en equipaments culturals o esportius dels municipis de la província de Barcelona.

Redacció / Fotos: Diputació Barcelona-Aj. Cornellà